Opel Astra: Boordcomputer

Bouwjaar: 1999

Is het mogelijk om de actuele snelheid op de boordcomputer weer te geven? Wil namelijk weten welke snelheid juist is. Als ik op de analoge snelheids meter 90km/h rij op cruise controle, en ik reset enige tijd later de gemiddelde snelheid, dan geeft deze 86 aan. Heb orginele 16" wielen van opel met juiste band. De eerste velgen waren 15", ook orignimeel van opel met juiste band.

AstraGTC

Geplaatst door AstraGTC (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Snelheids verschil tussen board computer en snelheidsmeter blijft het zelfde, Omdat de informatie altijd word berekend door het aantal omwentelingen van het wiel in een bepaalde tijd, de maat van de band op een 16"inch wiel voor een astra g is 205/55/16

AstraGTC (0), 19 jaar geleden

mijn bandenmaat is 205/50/16 en deze wielen met banden komen rechtstreeks uit de fabriek van een andere astra.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft misschien met motor inhoud en/of type te maken.

Degene die ik hier had staan had af fabriek 205/55/16 en 5 gaats velgen.

't was een sport 2.0 16v 2001

AstraGTC (0), 19 jaar geleden

Ik weet niet van welke type uitvoering deze banden met velgen komen, weet wel zeker dat het een astra is, 5gaats, ook 2.0 16v diesel. Volgens de pc van de dealer zou er idd 205/55/16 moeten op liggen. Kan dit via een code via de tech2 aangepast worden dat de snelheden wel gelijk zijn.
En is het mogelijk dan de actuele snelheid op de boordcomputer te zien ipv de gem. snelheid?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, dat is niet mogelijk. de correcte snelheid wordt op het infoscherm weergegeven als je de gem snelheid reset. de tellerklok geeft altijd te weinig aan dit ivm bekeuringen. dus na mijn mening is er niets aan de hand.

AstraGTC (0), 19 jaar geleden

De dealer zei nogthans dat dit normaal perfect synchroon moest zijn. maja, als ik de op de analoge klok rij, zullen ze me ook nooit kunnen bekeuren. Dank je voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.