Opel Vectra: Brandstofmeter reageert vreemd na tanken

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,


Vanochtend reageerde de brandstofmeter nogal vreemd. De afgelopen twee weken heeft de Vectra veel stil gestaan met nog slechts een paar liter in de tank (actieradius circa 60km en brandstofmeter net boven het rood). Na een rit van circa 15km (actieradius 49km ende meter raakte het rood) ging ik tanken. Ik gooide er een liter of 25 in. Na het afrekenen startte ik gelijk de motor (sleutel gelijk doorgedraaid ipv even wachten totdat alle sensoren hun data hebben verkregen) en reed weg. Na 100 meter viel mijn oog op een geel heftig knipperend brandstofpompje rechts onderin het dashboardpaneel en zag ik dat de brandstofmeter nog steeds het rood raakte. De actieradius gaf wel gewoon circa 250km aan. Na de auto langs de kant te hebben gezet en de motor uit, heb ik daarna wel normaal gestart (sleutel omdraaien, eventjes wachten en dan doordraaien om te starten). Deze Microsoft Windows methode werkte blijkbaar want de brandstofmeter reageerde hierna wel weer normaal en het knipperende benzinepompje is verdwenen.

Iemand ditzelfde meegemaakt? En zo ja, wat zou dit nou geweest kunnen zijn? Heeft het te maken met het feit dat de auto langere tijd met een vrijwel lege tank heeft gestaan of zat er lucht in de tank of moet ik het gaan zoeken bij vlotter / software?

Bij voorbaat dank voor reactie en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1590) PRO, 11 jaar geleden

Zou me niet meteen al tedruk maken.
Gewoon kijken of alles blijft werken , kan best zijn dat je sneller dan de software was.
Als het terug komt , kun je altijd nog er mee bezig gaan.

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Vooral koolzuurvrij tanken... Als hij het nu gewoon weer doet inderdaad niet van wakker liggen. Vroeger maakten ze auuto's, die rijdende computers van tegenwoordig da's niks...

Doix (0), 11 jaar geleden

Dank voor de snelle replies en dank voor de geruststellende woorden ... het heeft zich vandaag nog niet of niet meer voorgedaan.
Ennuh @Peter Schouten: wat bedoel je met koolzuurvrij tanken? Of ben ik nu naief? ;)

Groetjes,

Aad ~ Doix

kaleido 1 (1590) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat hij bedoelt als je veel .... met koolzuur drinkt je last krijgt van boertjes maar dit gaat ook weer over en komt dan niet meer terug.

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Zoiets ja, geintje moet kunnen zo nu en dan...

Doix (0), 10 jaar geleden

Geachte forummers,

De auto is inmiddels verkocht en het incident heeft zich nooit meer voorgedaan. Excuus voor de late reactie maar dit topic kan gesloten worden.

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix (0), 8 jaar geleden

Zie mijn vorige post, opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.