Opel Vectra 2.0 Di DTL: Brandstofpomp

Bouwjaar: 1999

Van mijn Vectra 2.0 DTL uit 1999 is de brandstofpomp stuk. Nieuw kost deze "slecht" 1500 euro ex.
Maar dat is best heel veel voor een auto van bijna vijf jaar oud. Nu heeft de pomp het nummer 0470 504 003.
Ik heb een gebruikte op de kop weten te tikken met nummer 0470 504 002. Echter dit schijnt niet te werken vanwege
de electronica. Wie kan daar wat over vertellen of weet de goede pomp te vinden.

ghotten

Geplaatst door ghotten (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

ghotten (0), 20 jaar geleden

Help, help.
Opeltje, weet jij daat niets van? Ik moet uiterlijk dinsdag beslissen of ik het ga proberen met de gebruikte pomp.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

ik wil je wel helpen, maar je geeft hier blijkbaar de bosch nummers op...hier kan ik niets mee...moet de opel onderdeel nrs hebben.

ghotten (0), 20 jaar geleden

Helaas heb ik die niet bij de hand want mijn auto staat in de garage. Maar heb je ervaring met het overplaatsen van gebruikte pompen van dit type motor?

Groet Gerard

geert3496 (0) PRO, 20 jaar geleden

De pomp 0470504003 heeft oe nummer 90501099 de pomp 0470504002 heeft oe nummer 90501098 .De 003 wordt gebruikt op astra, vectra en zafira 60kw, de 002 enkel op vectra 60kw dit volgens de esi-tronic info van bosch

ghotten (0), 20 jaar geleden

Dus het zou mogelijk moeten zijn om deze pomp te monteren zonder dat dit problemen geeft met de electronica als ik het goed begrijp. Het zou mooi zijn want die gebruikte is een stuk voordeliger.

geert3496 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is het proberen waard,je kunt volgens mij geen schade toebrengen aan de elektronica door de andere pomp te monteren.In het slechtste geval zal de wagen niet draaien met de andee pomp, maar wie niet waagt niet wint.Maar misschien weet Opeltje hier meer over.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

volgens mij moet het dan lukken..

ghotten (0), 20 jaar geleden

Ik ga dat maar proberen denk ik want een andere gebruikte pomp heb ik ook nog niet kunnen vinden. In ieder geval bedankt en ik laat de uitslag nog wel even weten.

ghotten (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Helaas staat mijn Vectra nog steeds in de garage. Gelukkig toch nog een gebruikte pomp gevonden met het juiste nummer. De pomp is nu gemonteerd maar de motor gaf nog steeds geen krimp. Deze week bij de opeldealer de electronica laten testen dit is allemaal in orde. Waarschijlijk lucht in het systeem, de auto moest even aangesleept worden. Uiteindelijk sloeg de motor aan maar kwam niet boven de 500 toeren.
Na veel gebel door de garage blijkt de pomp niet meer op tijd te staan omdat er bij de nieuwe (gebruikte) pomp de moer van de as miste waardoor deze van de afstelling is afgeraakt. De garage heeft de moer van de oude pomp toen gemonteerd niet wetende dat de pomp niet afgesteld was. Nu moet de pomp er weer af om naar een speciaal bedrijf te sturen die dit moet afstellen, kosten ??? euro. Is hier geen andere oplossing voor ?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

helaas niet.

ghotten (0), 20 jaar geleden

Helaas. Ik begin toch te denken aan een nieuwe pomp want hier wordt ik ook niet echt vrolijk meer van. In ieder geval bedankt voor je reactie Opeltje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.