Opel Astra: brandstofpomp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y.20.DTH

Hallo, allemaal ik heb ook een vraag mijn auto is vandaag ook tijdens rijden stil gevallen, en hij start ook niet meer, ANWB zegt dat het waarschijnlijk de brandstofpomp kapot is dit komt vaak voor. Ik heb inderdaad veel over gelezen, maar nu is mijn vraag hoe kan ik controleren dat het inderdaad de brandstofpomp is. En is het waar dat ze de brandstofpomp ook wel eens inspuitpomp noemen. En is dat zo te vervangen ik bedoel het kapotte eruit het nieuwe erin ontluchten en starten rijden, of is dit moeilijker dan dat wij denken. Belangrijk is hoe controleer ik dat die kapot is, Kan iemand dat mij vertelen A.U.B.

Auto

Geplaatst door Auto (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Met brandstofpomp en inspuitpomp word het zelfde bedoeld. Zo te vervangen is wel erg eenvoudig gedacht en voor een leek is het beter er niet aan te beginnen. Deze motoren zijn bekend met defecten aan de brandstofpomp de ellende begint zo rond de 160/180 duizend kilometer.

Hans

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad, de inspuitpomp is voor een leek niet te monteren. er zitten 2 pompen in je auto, de brandstofopvoerpomp ( lagedruk, ongeveer 2 bar), en de inspuitpomp ( Hogedruk, normaliter rond de 1000 bar).

De opvoerpomp is nog wel te vervangen als leek, maar de inspuitpomp, dat is de pomp onder de kap, met de 4 dunne stalen leidingen eraan, is zonder speciaal gereedschap nauwelijks in te bouwen.

Oke, de pomp zelf wisselen zal wel gaan, maar de afstelling ervan eist het nodige aan kennis en gereedschap. Als deze pomp niet op tijd staat, zal de auto niet starten.

Groeten Marcel

Om je een voorbeeld te geven, pagina 8 van http://www.trainingen.innovam.nl/pdf/AT2...

Auto (0), 17 jaar geleden

Hoi, Hans kan je mij ook vertelen hoe je zo iets kan controleren dat die kapot is, waar aan kan ik dat zien, dit wil ik graag weten omdat het heel erg duur is.

Auto (0), 17 jaar geleden

Bedankt jongens voor jullie berichten ik ga nu kijken of ik iemand kan vinden die het voor mij kan doen, weten jullie toevallig waar ik een goedkoop gebruikte pomp kan vinden.(Hans/Marcel)

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

pfff, penders in vlaardingen misschien, dat is de enige die ik ken die bij jou in de buurt zit.

Probeer het annders eens in de revisiehoek, zoals bols en Kooijman in Tilburg, of VEGE motoren, ook zullen er bij jou in de buurt wel een paar brandstofpomprevisiebedrijven te vinden zijn.

Steek hier je licht eens op, en stel jezelf de vraag hoelang je nog met de auto wilt rijden. Als dat nog een jaar of 5 is, zou ik zeker voor revisie gaan.

Groeten Marcel

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

In Harderwijk zit een bedrijf zoek dat maar op via google

Hans

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ohja, schiedam ligt tegen amsterdam, niet rotterdam.

groeten

Auto (0), 17 jaar geleden

Hoi, jongens ik ben weer drug ik heb de auto uitlaten lezen en er kwam 5 soorten codes naar voren kunnen jullie mij vertelen wat deze codes inhouden p1631, p1650, p1630, p1635.

fryskebaccara (0), 16 jaar geleden

Ik zou je verstuiverslangen ook eens kontroleren.(met canvas omwikkeld?vervangen!Dingen gaan geheid stuk)
willen ook nog wel eens lek zijn(valse lucht),is een stuk goedkoper(ong.25 eurie) dan een nieuwe brandstofpomp.(ong.1000 eurie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.