Opel Astra: Storingscode 73 komt steeds terug

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: C20XE

Hallo,

Nadat ik de storingen van de auto al een keer gewist heb begon de motor weer in te houden en te stotteren nu heeft de dealer hem uitgelezen, nu zeiden ze dat het de luchtmassameter was.

Dus hebben we de meter vervangen, rijden we de straat uit begint het storingslampje weer op te lichten, dus de meter er weer uitgehaald en teruggebracht.

Inmiddels was de ecu ook gereset en de storing was weg nu zijn we een paar maanden verder en de storing begint er weer heel langzaam in te komen totdat er niet meer met de auto te rijden is.
Nu heb ik de auto zelf uitgelezen en nu krijg ik ook code 73 (air mass flow sensor voltage low) er uit. Bedrading en stekkers nagelopen en schoongemaakt.

En weer rijdt de auto als een trein, maar het lijkt erop dat de storing zich steeds herhaald, wie weet raad.

Grt. Maarten

Maarten6802

Geplaatst door Maarten6802 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

slang tussen inlaatbuis en luchtfilter lek?

roygsi (0), 17 jaar geleden

ik meen me iets te herinneren dat het zelfs in je motronic dashboardlampje zelf kan liggen dat deze code komt.. of door de printplaat achterop je dashboard.

maar dit weet ik niet zeker genoeg! het is opzich simpel om het lampje ff te vervangen om dat maar uit te sluiten.

bij valse lucht door je aanzuigslangen NA de lmm, komt een storing meestal naar boven door een code van de lamdasonde die de ecu verkeerd regelt en daardoor de auto kan stotteren. maar even nakijken is een goed idee ja. of een CO meeting bij de uitlaatgassen.
en ff wat remreiniger of deo spuiten op die slangen en eromheen, als er een lek is hoor je dat dan ook wel aan de motortoeren.

Maarten6802 (0), 17 jaar geleden

Heren alvast bedankt voor de reacties, ik zal als de storing weer opduikt de tips van jullie proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.