Opel Combo: Brandstofprobleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTL

Mensen,

Sinds vorige week heb ik een probleem met mijn Opel Combo. Ik dacht even slim te zijn en heb de ANWB gebeld, de beste monteur is langs geweest en heeft gevraagd mij de auto te starten, ondertussen heeft hij de luchtinlaatslang op de motor los gehaald en daarin één of ander goedje gespoten terwijl ik de auto moest starten. En jawel, hij deed het weer. Echter wou ik nadat ik de auto 10 min gestationeerd heb laten lopen tanken. Aangekomen bij de pomp (200 meter van mijn huis) deed ik de auto uit, en kreeg hem niet meer aan.

Nu heb ik net de brandstoffilter vervangen maar hij krijgt totaal geen brandstof. Zelf hebben we toen de brandstofleidingen die op het blok zitten nagekeken ook daar kwam bij het starten geen brandstof uit.

Ik denk zelf dat het de brandstofpomp is maar weet dit niet zeker. Wellicht dat iemand mij daarin een bevestiging kan geven.

Wie o Wie kan mij helpen..

walleye

Geplaatst door walleye (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fortie (0), 13 jaar geleden

Hallo
Komt weinig voor bij dit type motor dat de brandstofpomp stuk gaat maar het kan natuurlijk wel. Probeer de wagen eerst te starten met startpilot of dergelijke zoals de monteur van de ANWB. Start de motor dan terug en blijft hij draaien kan het een ander probleem zijn maar dan zou ik de wagen laten nazien bij een garage. Als de motor aanslaat en direct afslaat als je stop met startpilot in te spuiten kun je er vanuit gaan dat het de pomp is. Maar op afstand is het natuur altijd een beetje gissen

Mvg

Bart

walleye (0), 13 jaar geleden

Ik wil zo even zo'n bus met startpilot aanschaffen en kijken wat de motor doet! Omdat de monteur dit ook deed, en toen de motor wel gestationeerd bleef lopen krijg ik steeds meer twijfels over wat het nu kan zijn!

walleye (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto gestart met behulp van de startpilot! Heb toen een paar rondjes gereden en geprobeerd hem opnieuw te starten. Welnu het geval, hij startte 3x achter elkaar zonder problemen heb toen 60 km gereden om de accu weer vol te krijgen. Echter toen ik thuiskwam en de auto uitdeed en 15 min later weer aan wou doen, had ie er geen zin meer. Ik krijg hem alleen met behulp van startpilot aan de gang. Hij hapert echter nog wel af en toe als ie loopt..
Het kan de pomp niet zijn want als ik stop met spuiten blijft ie gewoon lopen, en 60 km testrijden zonder een goede pomp lijkt me onmogelijk! Iemand een idee ??

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

let aub wel op met startpilot erin te spuiten! Iets teveel en je motor gaat op hol,je zult de eerste niet zijn.
Volgens mij hebben deze motoren geen opvoerpomp in de tank. Draai de retourbout op de pomp eens los met starten. Komt daar nu diesel uit,en hoeveel ongeveer??

kleijn (0), 13 jaar geleden

heb je al naar de gloei stiften laten kijken
dat lijkt mij niet helemaal onwaarschynlijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.