Opel Omega: buitentemperatuur te hoog (2.0 DTI)

Bouwjaar: 1998

De buitentemperatuurmeter van onze Omega 2.0 DTi station geeft op onverklaarbare wijze een temperatuur aan die 10 tot 20 graden hoger is dan de werkelijke temperatuur. Dit probleem heeft zich eerder voor gedaan, maar is toen vanzelf over gegaan. Toen deed het vreemde fenomeen zich voor, dat als je de claxon gebruikte de temperatuur naar de normale waarde zakte. Dat werkt nu niet meer. De auto heeft ECC en die gebruikt de buitentemperatuur-meter als input, dus dat werkt nu niet optimaal en ik ben bang dat de vorstbeveiliging ook niet werkt. Heeft iemand hier ervaring mee?

groeten,

Peter

peter-omega

Geplaatst door peter-omega (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Buiten temp. sensor defect.
Deze zit links onder in de bumper of achter de grille

Willem

peter-omega (0), 19 jaar geleden

Ok, dank. Ik zal er naar (laten) kijken.

groeten,

Peter

peter-omega (0), 19 jaar geleden

De sensor is vervangen en het probleem is opgelost.
Peter

svengc (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde gehad bij mijn omega van 2000. Na vervanging sensor was het 2 weken goed, daarna was het buiten weer 57 graden boven nul (in februari). Bleek dat niet de sensor maar de stekker niet goed was. Roestvorming op de contacten zoveel mogelijk verwijderd en probleem opgelost. Als het volgens de omega buiten 57 graden is dan komt er geen warme lucht meer in het interieur, en dat bij 3 graden is niet prettig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.