Opel Manta 1981: carburateurs

Bouwjaar: 1981

Ik heb op mijn manta 2.2 ltr. een set webers 40 dcoe gemonteerd , deze krijg ik niet goed afgesteld. Ik heb gemerkt dat er maar een carb.reageert op de luchtmengsel schroeven, bij deze carb slaat de motor ook af als je de luchtinlaat met je hand afsluit. Bij de andere carb slaat de motor niet af maar begint meer toeren te draaien. De carbs verwisselen van links naar rechts is probleem verplaatsen, ook de stationair sproeiers verwisselen heeft geen effect. Ik heb inmiddels al van alles geprobeerd maar ik kom er niet uit, is er iemand die me op weg kan helpen, weet er bijv.iemand of de bovenste pakking ook van invloed kan zijn op het aanzuigen van valse lucht ? De bovenste deksel is nu uiteraard al heel wat keren los geweest en ik weet dat een van de gaatjes voor de gasklep via het startgedeelte in verbinding staat met dit gedeelte van de carb.

van kasteren

Geplaatst door van kasteren , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

RTT, 19 jaar geleden

Het eerste wat je moet doen als je deze carburateurs gaat gebruiken na montage, is het bekijken of de gaskleppen synchroon staan. De stand van de gaskleppen moeten van alle 4 gelijk zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.