Opel Manta: Blauwe kentekenplaat?

Bouwjaar: 1978

Een kennis van me heeft een Manta gekocht in duitsland.
een 2 liter Berlinetta.
Hij is van mei 1978,mag hier nou zo'n mooie blauwe YA plaat op of wordt het gewoon zo'n nieuw nummer?
De auto moet nog worden ingevoerd.

patje kadettje

Geplaatst door patje kadettje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Manta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GTS3855 (0), 19 jaar geleden

Hoi Patrick,

De blauwe kentekenplaat is bestemd voor historische voertuigen met een datum eerste toelating in Nederland vóór 1 januari 1978. Deze plaat blijft in de huidige vorm bestaan en hoeft dus niet te worden omgewisseld. Voorwaarde voor het voeren van deze blauwe plaat is dat hiervan op het kentekenbewijs een vermelding staat. Aangezien hij van mei 1978 is, en de eerste uitgave in het buitenland, zul je volgens mij niet in aanmerking komen voor deze blauwe kentekenplaten. Maar voor uitzonderingen op deze regels kun je misschien eens bij de RDW informeren.

GroeTjeS

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Ik zal hem doorgeven zodat hij dat eens kan informeren
Bedankt zover

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij is het zo dat je bij Nederlandse auto's van voor 1 jan. 1978 blauwe platen mag hebben en bij ingevoerde auto's mag dit alleen als ze van voor 1 jan. 1975 zijn.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor voertuigen met een datum van toelating van vóór 1 januari 1978 is er in principe niet veel veranderd. Deze voertuigen houden het recht de donkerblauwe kentekenplaten te voeren. De donkerblauwe kentekenplaten hoeven na de invoering van de nieuwe kentekenplaten niet te worden omgewisseld.
Het model en de uitvoering van de platen blijven ongewijzigd: donkerblauwe ondergrond met witte letters. De oude letterset wordt gebruikt voor het slaan van de platen.

Voordat de donkerblauwe kentekenplaat wordt afgegeven, wordt gecontroleerd of op het Voertuigbewijs een datum van toelating van vóór 1 januari 1978 vermeld staat en het kenteken bestaat uit een combinatie van 4 cijfers en 2 letters. Als aan alle eisen is voldaan mag een ongelimiteerd aantal platen gekocht worden


patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Dus gewoon (helaas) gele platen.

Bedankt Opeltje

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

das erg jammer he.....overigens komt deze info van www.rdw.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.