Opel Manta: stuur eraf halen

Bouwjaar: 1977

kan iemand mij vertellen hoe ik mijn stuur eraf kan halen want als ik die moer er af haal zit hij nog muur vast. heb iets gehoor over speciale poeli trekker. kan t ook op n andere manier?

RB9351

Geplaatst door RB9351 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Manta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Beetje wrikken en wringen helpt soms ook nog wel... Kan zijn dat het stuur op een conische as gedrukt zit, omdat 't hele spul dan door die moer samengedrukt wordt zit het inderdaad goed vast... En anders zou je een poelietrekker kunnen proberen.
mvg
Peter

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Daar is inderdaad een speciaal trekkertje voor dan gaan er twee pootjes van die trekker on die ovale gaten van de stuurwielnaaf.
Je kunt het proberen of het stuur er zo af wil meestal gaat dat wel door te wrikken wat Peter zegt maar sla nooit op de stuuras die heel snel kapot.

Hans

tijne (0), 19 jaar geleden

hey remy,

ik zelf haal altijd de moer er af (en doe dan toch wat niet mag van hans) en zet een blok hout op de as en terwijl iemand aan het stuur trekt sla ik op het blok hout en dan is hij er zo van af en je as beschadigt niet.

gr en suc tijne.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet het zelf weten als je er op gaat slaan, maar bij die oude manta zit in de stuurpen een beveiliging als je tegen het stuur aan komt bij een aanrijding dan schuift de stuuras in elkaar.
Daarom moet je er niet op slaan!!

Hans

tijne (0), 19 jaar geleden

o dat wist ik niet hans ik weet alleen dat ik het zo bij me astra deet en perfect ging maar als dat er op zit moet hij het inderdaat neit doen nee,
sorry je heb weer gelijk.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.