Opel Astra 1.7 DTL: carter dichting

Bouwjaar: 1997

Dag, m'n carter lekt olie

Nu zou ik zelf die dichting vernieuwen, lijkt me niet moeilijk. Olie aflaten, carterpan afnemen, oude dichting verwijderen, schoonmaken, nieuwe dichting ertussen, terug dichtschroeven, olie ingieten.

Nu zitten er van die vervelende "opel" boutjes op . Kan je ergens in de handel dopsleutels krijgen (of in doe-het-zelf zaak) om dit los te krijgen ? Of bestaat er een andere truuk om met ander gereedschap deze boutjes los te draaien ?

Groeten,

jgffw

Geplaatst door jgffw (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon zo´n setje halen. daar zit de halve motor mee in elkaar.

jgffw (0), 19 jaar geleden

Tja, ik had niet gedacht dat het eigenlijk gewone torx boutjes waren, uiteindelijk een setje gehaald en carterpan afgehaald.
Dichting is besteld (had eerst verkeerdelijk de "echte" carterdichting meegekregen, moet dus de onderste dichting van de pan zelf zijn en niet van het carter).

Groeten,

PS : blijkbaar bestaan er alu carters en metalen (toch voor de 1.7 DTL), met elk hun eigen soort dichting, wanneer werd welke gebruikt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.