Opel Astra: Centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

Hallo,
Ik wou net vertrekken maar ik kreeg de wagen niet open,ook niet met de reservesleutel.ik heb de deur dan manueel open gesloten en het knopje op het dashbord werkt ook niet om de deuren te sluiten.We kunnen nu wel in de auto,maar al de rest van de deuren blijft gesloten.
Kan er iemand me zeggen wat hier aan de hand zou kunnen zijn,zou het met een zekering te maken kunnen hebben,of is er meer aan de hand?
Dank bij voorbaat.

Bullrider

Geplaatst door Bullrider (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Beste Thomaz6,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb de zekering eruit gehaald want ze was inderdaad doorgebrand,dit betekend dan ook dat er ergens iets haperd,ik heb hem laten uitlezen en de auto is nu binnen voor de vervanging van één van de kabels naar de linker of rechter achterdeur van de auto,volgens de garagist komt het nogal eens voor dat er een kabelbreuk optreed in één van de achterdeuren.
Hopelijk is het dan opgelost.

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Ik ben ermee naar de garage geweest,daar vertelde men mij dat er in de kabelboom links achter 7 draden over waren,ze hebben dit gerepareerd,de wagen terug uitgelezen,de storing opgeheft en klaar is kees.
Nu gisteren komt mijn dochter me roepen...."pa,uw radio is aan't spelen in uw auto".....ik ging kijken en inderdaad,volle bak muziek!
Ik ontgrendel de auto,start hem,zet hem weer stil,trek de sleutel uit het contact en de radio valt uit zoals het hoort,dan de radio nog eens extra manueel aan en uit gezet,en dan ook nog eens met het starten van de wagen,alles gaat perfect.
3 uur later hoor ik de radio weer spelen als ik de auto passeer!
Ik heb de wagen gisterenavond binnen gezet en de batterij afgekoppeld om niet het risico te lopen in het midden van de nacht uit mijn bed te moeten omdat de radio staat te brullen en ook met het idee dat de boel dan misschien zou gereset zijn.
Deze morgen koppel ik de batterij weer aan,zet de auto buiten en een uur erna speelt die radio alweer!!
Wat is hier in Godsnaam gaande?
Krijgt de radio een impuls van ergens of zou het aan de radio zelf kunnen liggen?
Ik weet wel dat ik allang geen cd meer deftig kan afspelen zonder dat deze regelmatig bokkesprongen maakt en dus stukken overslaat,ook na het kuisen van de laser enz..
Het rare in deze is dat hij dat nooit eerder gedaan heeft maar nu ne de reparatie van de centrale vergrendeling wel,zelfs toen de vergrendeling niet werkte deed hij dit ook niet.
Waar is de tijd dat er nog geen electronika in de auto's zat,toen werkte tenminste alles naar behoren....
Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?
Alvast bedankt om mee te denken.

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Thomas,
Hierin moet ik je toch tegen spreken want wij hebben hier 3 opels staan en mijn pa heeft er ook eentje en bij iedere Opel kan je de radio gewoon aan en uit zetten zonder dat de sleutel in het contact steekt door gewoon op de volumeknop van de radio te drukken en dat is bij alle Opels zo,onze oudste is 16 jaar en de jongste is 2 jaar en het is met allemaal hetzelfde.
Ondertussen heeft hij het een ganse dag niet meer gedaan,maar deze morgen stond hij weer lustig te spelen...ik denk eerder dat de radio een impuls krijgt van de één of andere computer zodat hij begint te spelen....

Jet-service (0), 12 jaar geleden

Niet de oplossing, maar wel voor even.
Rij zelf een astra 1.6 van de zaak.
Deze heeft exact het zelfde probleem met de radio.
Gaat ook zomaar spontaan spelen.
Ik zet standaard het volume op 0 voor ik de sleutel uit het contact haal.
Hij staat regelmatig aan als ik bij de auto komt,
Maar de buren hebben zo geen last :)
Dit zou bij jou ook moeten werken lijkt me.

Succes er mee.

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Inderdaad,zo doe ik het ook momenteel,het volume op nul zodat niemand er geen last van heeft,maar da's voor mij geen optie,ik ga er vandaag mee naar de garage om hem nog eens te laten uitlezen want nu slaapt hij buiten,gewoon dat ik er geen vertrouwen in heb,in al die elektronica,voor hetzelfde geld krijgt hij ergens een vals contact en als de zekering het dan begeeft,komt er misschien vuur van,dan moet hij buiten maar uitbranden,maar niet binnen in de garage,is misschien wel wat ver gezocht maar ik vertrouw het zaakje niet meer.
@Thomas:je kan gelijk hebben,het kan ook gewoon aan de radio liggen,dat ga ik vandaag verder proberen uit te zoeken,want de cd speler werkt niet goed meer,ik heb geprobeerd met verschillende cd's,maar het is ook daar zo,dat hij precies een impuls krijgt waardoor de laser ineens een stuk opschuift en dan klinkt het net of er een fout in de cd zit....

gts3856 (0) PRO, 12 jaar geleden

het probleem zit in de radio zelf de eerste types haden hier last van
als het goed is moet je er een cd in doen en dan ben je van het probleem af
anders je radio vern

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Er zit altijd een cd in

gts3856 (0) PRO, 12 jaar geleden

dit was in 2004 een oplossing van uit opel als dit niet werkt moet je de radio vern

Bullrider (0), 12 jaar geleden

Bedankt,jij zal wel gelijk hebben,ik heb vandaag contact opgenomen met de dealer waar ik hem indertijd kocht en die zei net hetzelfde.
Ondertussen heb ik wel in de settings de aan en uit functie met het contact uitgeschakeld en ik moet zeggen dat hij het sindsdien niet meer gedaan heeft,maar ik ga toch eens rondkijken naar een andere radio,2 de hands dan want nieuw zijn ze veel te duur,heb vernomen tussen de 6 en 700 € !
Mijn vraag is nu enkel nog,als ik dezelfde radio kan vinden MET code erbij,kan ik die dan gewoon vervangen en met het ingeven van de code,is het dan normaal gezien in orde?
Oh ja,hoe demonteer ik de radio uit het dashbord?
Moet dat met speciaal gereedschap in de 4 gaatjes in de console?
Alvast bedankt bij voorbaat.

gts3856 (0) PRO, 12 jaar geleden

radio moet met de tech 2 zijn vrijgegeven in de auto waar die in heb gezeten
dan kan je hem weer met de tech 2 in je eigen auto inleeren met je code die op de carpass staat
de dealer heb speciaalen pennen om de radio de demonteren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.