Opel Astra: Centrale Vergrendeling (afstandsbediening)

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Goeiedag,
Ik heb mij gisteren zo'n aftermarket setje voor mijn centrale vergrendeling aangeschaf, zodat ze op afstandsbediening werkt.
Ik probeer deze nu aant e sluiten en zoek mij suf achter de module van de centrale vergrendeling. Ik lees op internet dat ze rechts aan de passagiersdeur zit , onder die zwarte plastiek. Ik vind daar 2 "doosjes" : Het onderste lijkt mij het alarm te zijn (is volledig uit metaal en met 1 grote fiche) want als ik die fiche uittrek, werkt mijn CV ngo steeds als ik op het knopje aan de bestuurdersdeur duw. Het enige wat niet werkt als ik met mijn sleutel de CV opzet, is het alarm .Dat lichtje brandt niet meer. Boven deze module zit nog een "doosje" waaruit 4 fiches vertrekken. Ik dacht dat dit de CV module was, maar wanneer ik die 4 fiches onderaan uittrek blijft de CV werken...
Kan er iemand mij uitleggen waar het doosje exact zit wat ik moet hebben + eventueel een kabelschema doormailen? Want als het toch het onderste doosje is komen de kleuren niet overeen met het schema van mijn afstandsbediening :(

Dank!! (tazz-je@hotmail.com)

tazzje

Geplaatst door tazzje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roygsi (0), 16 jaar geleden

die metalen kan je autocomputer (ecu) zijn
die zwarte die erbij zit heeft meer kans
als de vergrendelmodule origineel is staat er ''kiekert'' op

verder kan ik je ook niet helpen, of post een fotootje van je kastjes

buzzin (0), 16 jaar geleden

Als je even op conrad.nl kijkt bij de aftermarket setjes staat er ook een bij met een foto.

Maar ik heb het zelf laatst ingebouwt, dus weet het nog uit m'n hoofd:
Aan passagierskant zit zwarte plastic beugel, met daarboven centrale computer. Ik heb geen alarm, maar volgens mij zit dat daar ook.
Als je deze beugel even helemaal verwijdert, en dan achter het isolatie matteriaal kijk zit daar nog een unit verstopt, dat is die van de CV.
De kleurcodes weet ik even niet uit mijn hoofd, maar bij mijn setje (WAECO) klopte de kleuren die in de handleiding stonden (vreemd genoeg staat die tabel er niet bij in de online versie)
Overigens, de draden voor de knipperlicht aansturing liggen alleen aan de bestuurderskant, en die moet je meten, want er liggen meerdere kabels met de zelfde kleurcode daar!

ps. als je wilt kan ik de tabel met kleurcodes wel online zetten als plaatje (voor de astra dan)

roygsi (0), 16 jaar geleden

bij mij is de knipperlichtaansturing voor cv en alarm wel gewoon aan de passagierskant. ( is een gsi, als dat uitmaakt)

alles moet dus gewoon in die hoek te vinden zijn, dat wordt dus ff je afdekkappen en isolatie weghalen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.