Opel Corsa: Centrale vergrendeling werkt niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2XE

De CV van mijn Opel Corsa B Sport (2 deurs met achterklep) van 1999 heeft de geest gegeven. Deze auto heeft een standaard, dus orginele centrale vergrendeling. Het probleem is nu het volgende:
Bij het indrukken van de afstandsbediening hoor je bij alle drie de motoren van de CV een zwakke klik. Ze worden dus wel alle drie aangestuurd, maar het lijkt net of ze te weinig spanning krijgen. Je ziet ze wel bewegen maar ze hebben kennelijk te weinig kracht om de sloten te bedienen. Ik heb alle drie de sloten al eens gedemonteerd en de motorbedieningen daarvan losgekoppeld en deze vervolgens één voor één rechtstreeks op de accu aangesloten. Dan werken ze alle drie perfekt, m.a.w. de motorbedieningen zijn goed.
Ook heb ik al eens op de stekkers van de bedieningsmotortjes, i.p.v. het motortje een controlelampje van 12 volt aangesloten. Bij het vervolgens indrukken van de afstandbediening gaat dit lampje dan, ongeveer een seconde, op halve kracht branden. Als ik in plaats van dit lampje een voltmeter op die stekkertjes aansluit dan meet deze bij het indrukken van de afstandbediening maar ongeveer 10,5 volt, terwijl de auto een geheel volle 12 volts accu heeft.
Ook heb ik de bedrading in de doorvoeringen naar de portieren gecontroleerd en kon daar geen breuken of zo iets ontdekken.
Kortom. Ik om er niet meer uit en vraag u dan ook: Wie kan mij helpen?
Vast bedankt voor uw reaktie.

Arievan5

Geplaatst door Arievan5 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

probeer er eens een extra massakabel bij te leggen of even testen met een massa draadje rechtstreeks op accu en motortje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.