Opel Tigra-a 14 16v: co-percentage te hoog

Bouwjaar: 1997

Beste probleemoplossers,

Enige tijd geleden heb ik een tigra in het buitenland gekocht. 2 dagen geleden was het zover, de rdw keuring, echter is mijn auto afgekeurd op 1 puntje, een te hoge co-percentage ( wel 10x het toegestane!!). Mij werd door de vriendelijke keurmeester medegedeeld dat mijn motorstoringslampje brandde (dacht dat het ter controle was of zoiets dergelijks) gisteren laten uitlezen bij de garage en de lambdasensor werd aangewezen als hoofdverdachte, kosten 250 euro, resultaat: co- percentage nog even hoog. In ieder geval brandt dat irritante lampje niet meer, maar daarmee zijn mijn problemen nog niet verholpen. Ik heb het gevoel dat het aan de katalysator ligt, maar ik twijfel omdat de uitlaat niet rammelt en de auto verder helemaal perfect rijdt. Het gaat hier trouwens om een dubbele remus uitlaat, zou het daar aan liggen?? alle ideen zijn van harte welkom!!

groetjes,

Barwiet

probleem

Geplaatst door probleem (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

als de lamda regeling weer goed is....grote kans dat het inderdaad de katelysator is.


probleem (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je reactie Opeltje. Stel dat de katalysator inderdaad defect is had ie dan geen foutcode moeten doorgegeven?(zoals bij de lambdasonde het geval was) En nou wil ik wel zon katalysator aanschaffen, alleen kost zon ding al gauw 400 euro. Een 2dehandse kata heb je daarentegen al vanaf 40 euro, maar mijn vraag is of er een manier bestaat om te chekken of de katalysator nog goed is zonder dat je hem eerst installeert en uitmeet? alvast bedankt

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

katelysator geeft geen defectcode dus geen motorlampje die gaat branden. de garage kan dmv de 4 gas test vaststellen of de kat de oorzaak is.

probleem (0), 19 jaar geleden

ter info,
vandaag uit gemakzucht de auto naar een garage om de hoek gebracht voor een 4gasmeting, beweert de beste man dat 4gasmeting zinloos is voor mijn auto en de 4gasmeting niet kan uitwijzen dat de kat de dader is. Op mijn vraag "wat ik dan moet doen?" adviseerde hij mij het maar lekker uit te gaan zoeken bij de dealer, haha dit was de eerste en meteen ook de laatste keer dat ik bij kwikfit kom!! Zo eigenwijs als ik ben heb ik de katalysator meteen daarna aangeschaft. Nou hopelijk is daarmee het probleem uit de wereld geholpen, daar ik nog maar 10 dagen te gaan heb voor de rdw herkeuring. Ik hou jullie op de hoogte.

groetjes

Barwiet

probleem (0), 19 jaar geleden

was inderdaad de katalysator!:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.