Opel Tigra: Zoemend geluid

Bouwjaar: 1995

Hallo iedereen,
Telkens als ik mijn Opel Tigra start in begin van de dag dan krijg ik een zoemend geluid die niet verandert van toon als ik meer gas geef of zo,dus constant.Dit geluid is verdwijnt na 1 minuut dus niet echt vervelend.en als daarna de motor af zet en weer start dan hoor ik het niet meer dus ALLEEN als de motor te lang still staat.
Enig idee waar dat vandaan komt? wij twijfelen aan de Benz.Pomp maar dat kan ook iets anders zijn, misschien heeft iemand van jullie dat eerder meegemaakt en weet precies wat de remedie is van deze klacht.
Alvast bedankt ;-)
Gr.
Sam
P.S. Ik heb geprobeerd om achter te komen van het geluid vandaan komt maar dat is echt lastig om te horen waar het precies vandaan komt.

opeldriver

Geplaatst door opeldriver (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Dat hoort bij een tigra,zit links voor onder de kap een soort stofzuiger,die hoor je zoemen
Ik weet niet waar het ding voor is overigens

opelfan (0), 19 jaar geleden

niets om u zorgen over te maken heb zelf ook een tigra dat is een electrische secundaire luchtpomp deze pompt lucht in de uitlaatcollectordirect achter de uitlaatkleppen .de technische uitleg zal ik maar zo laten .het is vooral om een naverbranding te verkrijgen en om zo snel mogelijk de lamda waarde te bereiken

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

volgens mij is dit alleen bij koudstart om de Lambda sonde en kat sneller op temp te verkrijgen (Correct me if im wrong)

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt..onder de 30 graden motortemperatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.