Opel Zafira 2006: CO2- en fijnstofuitstoot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z19DTL, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Hi! Ik wil een Opel Zafira in Nederland registreren (Zafira B 1.9CDTi, bj 2006, eerste toelating 01.2007, uitvoering Enjoy, motorcode Z19DTL). Helaas staan in het kentekenbewijs uit het land van herkomst de CO2- en fijnstofuitstoot niet vermeld. Ik zal proberen het certificaat van overeenstemming te krijgen, maar vooralsnog weet ik niet goed wat ik op de belastingaangifte moet zetten. Ik denk dat de CO2-uitstoot 165 gram is, maar ik kon nergens de fijnstofuitstoot voor dit specifieke model/motor vinden (hij heeft een DPF). Heeft iemand van jullie deze exacte versie? Welke gegevens staan er bij het kentekenregister? Betalen jullie de fijnstoftoeslag? Bedankt voor je hulp!

starry_air

Geplaatst door starry_air , lid sinds 4 weken geleden

5 Reacties

Hans4040 PRO, 4 weken geleden

Ik denk dat je het beste even contact opneemt met de RDW, Klantenservice: 088 008 7447

starry_air, 4 weken geleden

Bedankt voor je reactie. Helaas konden ze mij niet helpen. De auto was gekeurd, maar ze zeiden dat ze alleen de gegevens van het oude kentekenbewijs konden overnemen. Anders moet ik "bewijs" inleveren, dwz het certificaat van overeenstemming. Maar ik kan het in Nederland niet krijgen, alleen in het land van herkomst... dat wil dus wat tijd kosten (en geld). Maar ik moet nu de BPM aangifte doen en ik weet niet wat de fijnstofuitstoot is - niemand weet dat (de dealers, Opel zelf, de RDW...). Wellicht moet ik het gewoon als onbekend vermelden, de fijnstoftoeslag gaan betalen en wellicht lukt het om de gegevens aan te passen als ik het certificaat kan krijgen. Maar als de waarde sowieso hoger is dan toegelaten, dan heeft het geen zin om het (dure) certificaat aan te vragen. Daarom hoop ik dat er iemand is die precies dezelfde uitvoering heeft.

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Waar komt de auto vandaan?
Duitsland ?

starry_air, 4 weken geleden

Oorspronkelijk van Belgie. Ik heb de originele factuur en ik heb de dealer gebeld, maar ze weten niet wat de waarden zijn en hebben mij alleen geadviseerd om het certificaat bij een derde partij te bestellen (voor 220 euro). Maar hij was geexporteerd naar Polen en ik heb hem daar geërfd. Daar kost het certificaat waarschinlijk minder, maar de dealer was niet zeker wat de procedure is en ik moet ze nog terugbellen.
Trouwens, de CO2 uitstoot vermeld door Autoweek is 165g (voor een Zafira Enjoy 100pk van 2005-2008). Maar ik kon een occassion vinden, ook een Zafira Enjoy 100pk uit 2006, en toen ik het kenteken heb gechekt bij de RDW, de CO2 uitstoot was 162g (en fijnstofuitstoot 0,001g). Ik snap het echt niet.

bert klein PRO, 4 weken geleden

Via het chassisnummer is toch te achterhalen milieunorm landtype,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.