Opel Combo: Combo geeft zelf gas

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: z13dtj

Wij hebben vandaag een Combo binnengekregen welke onder het rijden zelf gas heeft gegeven. is 2x voorgekomen. 1e keer stond de auto nog in de versnelling en heeft de bestuurder de auto stilgeremd, de 2e keer trapte de bestuurder de koppeling in waarna de auto op 6000 rpm ging lopen. Wij hebben het storingsgeheugen met onze KTS550 gecontroleerd en er staan geen storingen in. Via meetwaarden de gaspedaalsensor gecontroleerd, maar ook hier niets geks.
Ik kan zogauw geen gasklep op de motor vinden, ik heb het idee dat dit zo'n gaskleploze fiatmotor is, maar weet het niet zeker.
Is misschien iemand bekend met dit probleem? We gaan er maandag weer mee verder.

Groeten Erik

(ps de vloermat zit vast in de auto)

brug

Geplaatst door brug (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zit er niet veel te veel olie in dat hij op de motorolie gelopen heeft??

brug (0) PRO, 10 jaar geleden

Oliepijl is perfect, er heeft in het verleden (jaar geleden) wel eens teveel olie ingezeten. Olie begon van de intercoolerslangen te lekken. Oliepijl gecorrigeerd, slangen schoongemaakt en verder geen problemen meer. Auto rijd wel hoofdzakelijk korte stukken

Gr Erik

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Kijk eens naar de regeneratie history. Te veel dieselolie in de motorolie.

Gr Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.