Opel Vectra: computer in motor wordt te heet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hallo,

bij mijn Vectra station gaat een lampje branden in de toerenteller, er is een auto te zien met een moersleutel er door. Wanneer ik korte stukjes rij met de auto gaat het lampje na een paar kilometer branden, als ik 50 rij en van mijn gas afga slaat de motor. Echter wanneer ik op 80 km wegen rij en op snelweg rij brand het lampje wel maar slaat de motor niet af.

Indien de motor afslaat en ik start hem hoor je de motor, maar hij slaat niet aan. Na een tijd wachten slaat de motor wel aan.

Ik had dit voorval gisteren en kon maar 200 meter rijden iedere keer en de motor sloeg weer af. Ik de ANWB gebeld, de auto is uitgelezen, gaf geen problemen aan.

De man keek onder de motorkap en voelde aan de computer die daar zit onder de zwarte afdekplaat deze was gloeiend heet. Dit kwam volgens hem omdat Opel deze op de verkeerde plek had gezet, de buis waar de uitlaatgassen doorheen gaan loopt eronder door. Deze man beweerde mij dat er een nieuwe computer in moest.

Ik vind dit echter vreemd, wanneer ik tussen de 80 en 120 rij, doet de auto het prima, alleen als ik in de stad rij, dan slaat de motor af. Dus de computer is dan nog heel, er is echter een probleem met de koeling van de computer.

Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Mvg,

Nick

zomer25

Geplaatst door zomer25 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ellompo (0) PRO, 14 jaar geleden

laat hem eens uitlezen bij een dealer. lijkt mij een benzinedrukprobleem, dit komt vaker voor.

zomer25 (0), 14 jaar geleden

Henk ik heb hem laten uitlezen, had de ANWB ook gedaan, maar dan zien ze de oppervlakkige dingen. Bij Opel zijden ze dat de benzine met 60 bar wordt ingespoten bij mijn auto 120 bar daarom verzoop de auto op lage snelheid en sloeg de motor af. Een nieuwe drukregelaar erop en de auto doet het nu weer.

Hartelijk dank

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=zomer25]Henk ik heb hem laten uitlezen, had de ANWB ook gedaan, maar dan zien ze de oppervlakkige dingen. Bij Opel zijden ze dat de benzine met 60 bar wordt ingespoten bij mijn auto 120 bar daarom verzoop de auto op lage snelheid en sloeg de motor af. Een nieuwe drukregelaar erop en de auto doet het nu weer.

Hartelijk dank[/quote]
Dat lijkt me toch wat aan de hoge kant..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.