Opel Vectra: contactsleutel

Bouwjaar: 1998

Hallo!

mijn contactsleutel kan ik regelmatig met veel moeite omdraaien, alsof de sleutel er niet bij hoort.
wie weet er wat ik het beste kan doen?
groet Remco

Remco9405

Geplaatst door Remco9405 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zo snel mogelijk het contactslot(laten) vernieuwen,want op een geven moment wil het slot helemaal niet meer draaien,en dat komt altijd op een ongelegen moment.

Hans

Remco9405 (0), 19 jaar geleden

Bedankt ik ga morgen gelijk naar de dealer! heb je enig idee hoeveel zoiets gaat kosten?

Groet Remco

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen idee maar daar weet Opeltje wel antwoord op.

Hans

Jvc (0), 19 jaar geleden

Ps je sleuteltje kan ook versleten zijn, probeer het eens met je reserve sleutel!

Remco9405 (0), 19 jaar geleden

Allemaal bedankt!

Het was het contactslot, en is inmiddels vervangen
Groet Remco

manutje (0), 17 jaar geleden

Even een vraagje wat heeft dit grapje gekost?

Ik heb nu hetzelfde probleem en het slot moet waarschijnlijk ook vervangen worden. De man die er vanmiddag was had geen idee wat het koste maar ja het was zaterdagmiddag en de monteurs waren net naar huis.

Ook met beide sleutels geprobeert maar met geen mogelijkheid los te krijgen, anwb kreeg hem ook met moeite los nadat die iets in het slot had gespoten en even had getimmerd met een hamer.

Groeten

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt altijd even proberen de hele handel in te spuiten met teflon spray, in geen geval gewone olie of kruipolie gebruiken.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Een bekende kwaal het slot is versleten,maar smeren is de moeite waard

Hans

manutje (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie tips maar dat is gisteren gebeurt door de man van de ANWB, maar het helpt niet echt veel het moet echt vervangen worden. Daarom vroeg ik mij af wat zoiets ongeveer gaat kosten.

Want om nou met een hamer steeds erop moeten tikken is ook niet echt bevorderend voor het stuurhuis.

Groeten

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

oef, das een goeie, ik moest laatst een contactslot ven een ivecobusje vervangen, en was al dik 100 euro lichter voor enkel een nieuw slot, was dan wel inclusief electro, dit is bij iveco niet los te bestellen.

groeten Marcel

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja als smeren niet meer helpt dan is hij echt te verversleten en zal hij vervangen moeten worden, even de dealer bellen om te vragen wat jouw contactslot kost dan weet je echt zeker de prijs.

Remco9405 (0), 17 jaar geleden

bij mijn opel koste het inclusief montage en btw 120 euro, maar als je te lang wacht kun je de sleutel niet meer omdraaien en dan kost het aanzienlijk meer.

groet Remco

manutje (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Allemaal bedankt voor jullie reaktie, het is opgelost en het kost me uiteindelijk niets. Nou ja een flesje goedkope slotontdooier. Het probleem was dat met het warme weer het vet wat er in de fabriek is ingesmeert hard is geworden. Dat moet je weer zacht maken en dat doe je door er iets in te spuiten wat niet vettig is en dat was slotontdooier.

groeten

WOLFMARTY007 (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal

Ik werk bij een bergings firma en daar komen we alles tegen nu ook het gekende probleem van.... spijtig dat ik het moet zeggen maar OPEL en zijn contaktsloten
wel ik gebruikte vroeger ook van alles maar we moeten de Auto met geblokeerd slot af voeren naar de garage
tot dat ik iemand tegen het lijf liep en hij zei jonge ik zal je eens iets aan de hand doen
een spuitbusje??????? ok dus met het warme weer heeft opel er veel last van en dat komt door het vet dat Opel gebruikt dat droogt uit het probleem kende ik maar als je het slot niet meer kan verdraaien krijg je het slot ook niet uit de stuur kolom dus ik gewapend met mijn spuitbusje naar de eerste blokering,en raar maar waar het werkt ik heb er nu al veel gedaan zelfs ander merken dus de mensen die er mee geconfronteerd werden waren in de zevenste hemel,niet alleen konden ze door rijden ze moesten ook geen ander slot laten steken je kan nu wel zeggen ja ja maar het is echt wonder spul zelfs de garage kan er niet aan uitje kan het vinden op volgende site www.sentio.be/unlock ook kan je naar Ebay gaan doe maar eens STUURSLOT en echt het is wonder spul lees goed de handleiding en een beetje geduld dat zei de man ook en je zal zien dat het weer als nieuw is

groeten

manutje (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor je tip, maar toch nog wel een wat dure oplossing, flesje slotontdooier kost hooguit 3 euro.
Bij mijn slot werkt het echt geweldig, ik heb geen last meer van een MUURVAST zittend stuurslot. Het werkt op dezelfde manier als de unlock spray, ook even wachten tot de slotontdooier zijn werk kan doen, na een paar minuten een beetje bewegen met de sleutel en het stuur en je slot is weer los. Ik stond eerst ook wel even vreemd te kijken hoor maar het werkt. Ik heb de tip overigens van een monteur gekregen die bij zijn vorige werkgever veel opels kreeg waar het stuurslot muur en muurvast zat door het warme weer. Hij vond het een beetje zonde om veel geld aan mijn auto uit te moeten geven als het met een simpel middeltje ook opgelost kan worden. Je hoeft er echt niet veel van in te doen een klein beetje is genoeg. doordat je je sleutel in contact steekt wordt de vloeistof ook verspreid en als je perse je hele slot vol wil spuiten dan heb je ook nog van die busjes waar je de vloeistof in over kunt gooien waar een lange spuitmond op past.

groeten

WOLFMARTY007 (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Kijk ik vind dit echt een oplossing MAARRRRRRRR Heb je er al eens bij stil gestaan wat je doet ik heb al een paar van die wagens opgeladen en de reden daarvoor is.....in de ontdooier zit alcool nu wel goed als het vriest voor je deurslot maar voor het contact de alcool doet het vet smelten dus oplossen en het vet met de alcool loop dan via de bedrading en de koperen contcten van je slot naar de schakelaar die de stroom leverd om te starten wat gebeurd er nu dit word zo warm dat de boel begint te fikken ik kan je zelfs een paar foto's laten zien van mensen die ook zo vindingrijk zijn geweest nu weten ze wel wat het kost dus wees maar voorzichtig met je ontdooier je weet maar nooit,daarbij het contactslot is aluminium dat je hebt proper gemaakt met je alcool dus wat krijg je na een tijd oxidatie iedereen kent dit van een allu.velg wel in ieder geval wegen de kosten niet op tegen een nieuw slot en een uitgebrande wagen.Hou het voor in de winter voor je deursloten
Groetjes

manutje (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg.
Ik zal erover nadenken om dan toch maar die unlock te kopen en ik wil die foto's wel is zien zou je ze kunnen sturen?

groeten

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

een busje teflonspray kost niet zoveel en is het gladste smeermiddel wat je je kan bedenken.
Werkt prima hier.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Wondermiddel WD-40, ik zweer erbij.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.