Opel Omega: contactslot????

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2l 16v

hoi allemaal,
ik heb het volgende probleem. ik bracht vorige week mijn auto ter apk keuring.. Hij werd afgekeurd op defecte uitlaat , remleiding geroest en ver versleten banden ,o.k effe laten repareren 798. euro , tot zover geen probleem.
ik ging de auto halen en reed naar huis met de verlichting aan , stop voor het huis ,draai sleutel terug in contactslot, pak sleutel eruit en motor blijft lopen ...rarara .
draai de verlichtingschakelaar op uitstand en motor stopt .
dus als ik nu met de verlichting aan rijdt en stop kan ik het contactslot terug draaien naar o stand , de sleutel eruit nemen maar de motor blijft lopen , draai ik dan de verlichtingsschakelaar op uit dan slaat motor af.
heeft er iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
bij de garage zegt men dat het niets met de reparatie te maken heeft dat het dus een nieuwe klacht is , dat zou natuurlijk kunnen , vreemd blijft het wel.
wat het zou kunnen zijn weet men ook niet precies ,maar er werd wat gewauweld over hele dashboard slopen enz enz en dat dat heel duur zou zijn.
wie heeft er een tip?
bedankt alvast
greetz frans

Art-52

Geplaatst door Art-52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ernst2884 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit soort klachten onstaat bijna altijd door dat er een lampje is vervangen. Waarschijnlijk achter een verkeerd lampje gemonteerd met een pootje in plaats van twee, kijk daar maar even goed naar.
Succes Nico.

Art-52 (0), 12 jaar geleden

hoi nico ,
vandaag alle lampjes gecontroleerd , deze zijn allemaal o.k , dus daar ligt het helaas niet aan.
toch bedankt voor je reactie ...
groet frans

ernst2884 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zijn er verder kort geleden nog dingen veranderd aan het electrische systeem? (radio, carkit of iets dergelijks). Anders zal het helaas meten worden, en dat lukt helaas niet via de computer.

Succes Nico.

Art-52 (0), 12 jaar geleden

hoi nico
er is niets veranderd auto is gewoon standaard.
ik mag aannemen dat de accu los gekoppeld is geweest ivm het lassen onder de auto .
het zal dus wel meten worden vrees ik...
thanx
frans

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft ie een trekhaak? dan is de kans groot dat er overmatige oxidatie in de stekkerdoos zit. Anders zou ik de motor laten lopen en dan de sleutel eruit halen. Vervolgens 1 voor 1 de stekkers van de verlichting units loshalen. Slaat ie op een gegeven moment af dan daar nader onderzoek doen. Maar nogmaals, indien uitgerust met trekhaak, eerst die afkoppelen.

Art-52 (0), 12 jaar geleden

hoi , even een up date .......
trekhaak losgekoppelt , probleem opgelost.
thanxx

groet frans

kleijn (0), 12 jaar geleden

dus sluiting
nieuwe bedrading er op
of zeg laat maar zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.