Opel Kadet 1.6: contactslot vervangen na diefstal

Bouwjaar: 1988

Tot mijn grote vreugde ben ik net door de politie gebeld dat mijn trouwe en twee weken geleden gestolen kadet is teruggevonden en nu bij een garage in Haarlem staat. De garagehouder zegt dat het contactslot vernield is en verder niet te weten hoe ie er aan toe is. Ik ga er natuurlijk meteen als ik vrij kan krijgen met de trein (grr) heen maar wil graag alvast wat van jullie weten.

De garage schat reparatie van het contactslot op 200 euro. Is dat redelijk?

Is het moeilijk om op de sloop een contactslot te halen en dat zelf te vervangen? Ik ben best handig maar heb niet veel verstand van auto's en heb geen specialistisch gereedschap.

Hoe zou ik 'm net als de dieven kunnen starten zodat ik 'm naar een garage kan rijden waar ik graag kom? Ergens twee draadjes tegen elkaar houden zoals in films?

Dank
Bas

PS. Heb je ook een oude opel waarvan je denkt dat ze die nooit stelen omdat ie toch niets waard is? Koop een extra stuurlot want juist dit soort auto's blijkt vaak gejat te worden.

bz42

Geplaatst door bz42 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

je moet waarschijnlijk het gehele slot incl bevestiging verwijderen. dat gaat met hak en breekwerk want het geheel zit met breekboutjes gemonteerd. deze boutjes zonder kop moet je met een hamer en beitel los zien te krijgen. overigens is de stuurstang niet kapot?

bz42 (0), 20 jaar geleden

Dat klinkt als een fixe klus. Bedankt voor je antwoord.

Of de stuurstang kapot is heb ik nog niet kunnen zien. Maar als dat zo zou zijn hadden de dieven er toch ook niet in kunnen rijden?

Ik ga morgen kijken hoe ie er aan toe is en of ik 'm gestart krijg.

Groet
Bas

sebastian_75 (0), 20 jaar geleden

Je moet uit kijken dat de vergrendelblokje van het stuurslot niet los ligt zodat hij weer op slot valt, je heb nog massel gehad, de mijne is totaal afgebrand teruggevonden, met 75000 echte km op de teller en geen spatje roest. ik zou er als ik jou was een startonderbreker op zetten, die sloten van de kadett zijn waardeloos. Het slot zou hem er afslijpen, een ander slot van de sloop halen en het cilinder over zetten. Het electrische gedeelte los schroeven en met een kleine schroevendraaier starten.
groeten en succes

Sebastian

bz42 (0), 20 jaar geleden

Ik kan me erg goed inleven op dit moment. Balen zeg. Ik hoop dat je inmiddels in een ander lekker karretje rijdt. Bedankt voor het advies. Opeltje ook heel erg. Uiteindelijk heb ik het niet aangedurfd te rijden met een geforceerd stuurslot. En sleutelen bij het sleepbedrijf kon niet. Dus dat heb ik laten doen voor veel geld. Daarna stuurde ie heel stroef, zonder handen de bocht door.... Vandaag heb ik op de sloop doorgebracht en er zit nu een compleet 'nieuw' stuur met stuurpen en alles wat er verder aan vast zit in. Alle rotzooi van de junk die er in gewoond had heb ik weggegooid en flink geboend. En u ben ik blij. Hij rijdt weer perfect en staat wachtend op tijd en geld voor start onderbrekers e.d. zolang met een zware fietsketting aan het stuur geparkeerd.

groeten
bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.