Opel Corsa: Corsa 1.2-16V Sport , Groot verbruikt

Bouwjaar: 2001

Hallo, Ik ben nieuw op dit forum, dus de volgende vragen kunnen misschien heel dom klinken maar ik ben een beginnende chauffeur.

Ik heb mijn tank vol ge daan een week geleden, en dit is ook de periode dat ik mijn auto heb aangekocht tweedehands(Hij stond volledig inorde+keuring). Ik heb vooral veel stads verkeer gedaan (trajecten tussen de 0 - 12 km+-). Heb er wel al een probleem mee gehad(reeds na de 2de dag), Na het manoevreren starte starte mijn auto niet meer ik heb hem 20x moeten starten, dan starte hij met indicator lichtje aan en toerenteller werkte niet meer. Eens thuis de volgende dag starte hij helemaal niet meer. Mijn schoonbroer heeft hem uitgelezen. Krulkas sensor is vervangen(die kwam eruit als probleem uit de lezing) en de auto rijd weer maar als ik mijn auto start dan begint hij al bij de 1000 toeren wat ik raar vind. En ook na 180km heb ik nog maar de helft van mijn tank over.. (44l) het is niet om te zeggen dat ik extreem snel rijd, ik rijd nooit echt snel omdat ik beginnend rij ( met een L na rijschool). Een vriend vanme zegt dat de oorzaak is dat ik niet goed schakel. Maar als ik al na 2500 toeren zou moeten schakelen dan zit ik als ik 60 rij al in 4 en alles boven de 65 zou ik dan in vijfde moeten rijden? ik weet dit neit goed, op de rijschool was dit met een diesel en dit autoke is wel klein dusja. Hopelijk kan iemand mij helpen.

extra info:
De auto was niet goed onderhouden ivm onderhoud, De onderdelen zijn reeds aangekocht, en binnenkort steekt mijn schoonbroer nieuwe boegies benzine filter vervangen, oliefilter, (alles voor een groot onderhoud) en nieuwe olie want de olie die er nu inzit is echt slecht

Hopelijk kunnen jullie er aan uit,
Alvast super bedankt voor je antwoord.
Gr

bountyleader

Geplaatst door bountyleader , lid sinds 8 jaar geleden

5 Reacties

limbra, 8 jaar geleden

Wat bedoel je met > als ik mijn auto start dan begint hij al bij de 1000 toeren < ?
Bedoel je daarmee te zeggen dat zodra de motor loopt hij 1000 toeren aangeeft op de toerenteller (stationair toerental dus) ?

Aangezien je auto achterstallig onderhoud heeft en dit onderhoud ook hard nodig heeft , zal dit zeker in verband staan met het hoge brandstof verbruik ,
Ook de korte stads ritjes van 0 tot 12km werken een hoger brandstof verbruik in de hand , de motor komt dan bij lange na niet op bedrijfs temperatuur
daardoor dus ook een hoger brandstof verbruik .(mits de brandstofmeter niet teveel afwijkt )

Wat betreft het rijden in de 4de versnelling bij 60 km/u tijdens een stads rit bij constante snelheid vind ik niet verkeerd ,
indien je wil accelereren kun je altijd nog een versnelling lager inschakelen .

Ik zou zowiezo met het onderhoud beginnen , want dat scheelt heel zeker in het brandstof verbruik en ook geregeld eens wat langere stukken rijden (snelweg).

succes .

ronny530, 8 jaar geleden

Met een week ben je sowieso nog niet aan de auto gewend en ligt het verbruik hoger dan normaal. Het stationair toerental is afhankelijk van koelvloeistof temperatuur als het toerental bij het starten even oploopt is er niets aan het handje. Wat de benzine meter betreft die geeft enkel een indicatie van het aantal liters dus niet betrouwbaar als benzine gebruik. Wat betreft het overschakelen zo snel mogelijk naar de hoogste versnelling doorschakelen en het toerental zo laag mogelijk houden. De rijschool zal je op het gebied van zuinig rijden toch wel iets bij gebracht hebben.

bountyleader, 8 jaar geleden

@limbra, Ja dat bedoel ik, zodra de motor toont hij 1000 toeren.
Bedankt voor jullie antwoorden, Ik ben nu een pak meer gerust.

Ik ga het onderhoud zo snel mogelijk laten doen, En ga regelmatig een stukje autostrade rijden.

limbra, 8 jaar geleden

Af en toe eens flink doortrekken in de toeren is echt niet slecht voor een auto , is zelfs beter voor de motor .

succes er mee .

Rijschool leiden, 2 weken geleden

Wij van rijschool leiden kregen ook het advies van de garage om eens na de rijlessen in leiden om eens de motor flink open te trekken. Dat schijnt beter voor de motor te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.