Opel Corsa: [corsa 97]Temperatuur van de motor loopt op >100

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.4XE Sport

Vanochtend reed ik op de snelweg en mijn auto begin wat te "hikken". Ik kijk op de temp. meter en zie dat deze in het rood op 110 staat. Ik heb de auto dus direct aan de kant gezet en heb de motor af laten koelen. Daarna heb ik wat koelvloeistof (had ik gelukkig in de kofferbak) erin gedaan en daarna verder gereden (moest nog 2 km ongeveer). De koelvloeistof was eigenlijk helemaal op. Tijdens het laatste stuk liep de temperatuur ook alweer op richting 98 graden (normaal 93-94 graden).

Er lijkt dus iets mis te zijn met het koelsysteem. Een lekkage zou kunnen, maar kan het ook nog iets anders zijn waardoor de motor-temperatuur ineens zo oploopt? Ik hoop dat iemand hier iets zinnigs over kan zeggen.

paultje3181

Geplaatst door paultje3181 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet werkende koelvin of een thermostaat die dicht blijft staan of een defecte waterpomp.
Laat de motor warm draaien en kontroleer het volgende:
Wordt de radiateur wel warm? Zo niet, thermostaat blijft dicht staan.
Slaan de koelventilatoren wel aan? Zo nee, kontroleer de zekeringen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

het kan vanalles zijn,vul het systeem en controleer op eventuele lekkage,zie je niks,laat het systeem dan eens onder druk zetten,is er dan nog geen lekkage te zien,laat dan eens een cilinderlektest uitvoeren.

Worden tijdens het rijden alle slangen even warm ? en werkt de fan wel ?

Gr Stefan

paultje3181 (0), 14 jaar geleden

Het blijkt dat er uitlaatgas in het koelsysteem komt. Volgens de garage is dit de koppakking. Wat is hier een reëel bedrag voor qua kosten, en is het nuttig om bij zo'n auto te laten vervangen? Of zou ik beter in kunnen ruilen en een andere kopen? Heb ondertussen al zo'n 700 euro kosten gehad dit jaar aan deze wagen: distributieriem, waterpomp, voorruit, banden... Heb er geloof ik niet zo'n geluk mee...

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

distributieriem, waterpomp, banden


Dit zijn gewoon onderdelen, moet allemaal een keer gebeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.