Opel Corsa: Corsa schokt hevig, trilt en remproblemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb al enige tijd dat de corsa bij het overschakelen naar een andere versnelling schokt maar sinds eergisteren begonnen er meer problemen op te treden.

Bij het starten trapte ik de rem in (Ik heb een tiptronic) en de rem was heel stug na een aantal keer pompen werd ie losser maar hij maakt nu geluid als ik hem intrap alsof ik met een voetpomp iets op aan het pompen ben.
Als ik snelheid maak en de rem in 1 keer hard intrap staat de auto ook niet meteen stil, maar komt langzaam aan tot stilstand.

Het trillen treed op bij het langzaam rijden waarbij ik de snelheid met het rempedaal regel hele auto begint heel erg te trillen.
Het schokken is heel erg bij het optrekken in z'n 1 en blijft aanhouden als de Corsa overschakeld naar hogere versnellingen tijdens het rijden blijft hij ook schokken, overschakelen doet hij tussen de 3000 en 4000 toeren tijdens het rijden als ik bvb 50, 70 rij zit ie rond de 2000 toeren of net iets eronder.

Bij het schakelen in z'n achteruit hoor ik een bonk.



Hoop dat het verhaal een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor de reactie ('s)

malibu_

Geplaatst door malibu_ (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoAnEd (0), 11 jaar geleden

Heb je geen scherpe stank/brandlucht geroken?
Het klinkt een beetje alsof er een rem vast zit..

malibu_ (0), 11 jaar geleden

Nee heb geen stank/brandlucht geroken...

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

In dit soort gevallen helpt het forum denk ik niet , gewoon eerst maar eens uitlezen , remmen rondom controleren , de boel demonteren en kijken of je wat kunt zien.
Wij zijn geen helderzienden , kan namelijk van alles zijn , sorry.

Ynnickk (0), 6 jaar geleden

Malibu! Ben je achter het probleem gekomen? Zit met het exacte model met hetzelfde probleem en ben al drie keer naar de automaker geweest maar komen niet echt verder.

Gr Yannick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.