Opel Corsa: Opel corsa diesel 2005 lekt diesel langs het motorblok

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3

Vanmorgen wilde ik weg rijden en met het inladen van spullen ( met draaiende motor ) zag ik druppels op de grond liggen, heb toen de motorkap open gedaan en de plastickap van het blok afgetrokken, ik zag direct dat er naast het blok een zwarte unit zit waar de diesel behoorlijk uit druppelde, intussen lag er al een behoorlijke plas diesel op het wegdek, heb de motor afgezet en de auto maar laten staan, herkent iemand dit probleem ? en zo ja wat is de oplossing en evt. kosten van reparatie of kan een wegenwacht dit ter plaatse maken ?

Richard16

Geplaatst door Richard16 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1965) PRO, 11 jaar geleden

Zitten er aan die unit leidingen die van de tank af komen ? maak anders even een foto voor de duidelijkheid .

Richard16 (0), 11 jaar geleden

ik heb foto's gemaakt, heb ze ook naar je prive mail gestturd, maar ik zal een foto toevoegen zodat ook de rest het kan zien, op deze foto die ik bijvoeg kun je zien dat hij lekt ( je ziet de diesel eruit lopen ).
Wie weet wat dit kan zijn ?
[url=http://postimage.org/image/z916m2dun/][img]http://s3.postimage.org/z916m2dun/motorb...[/img][/url]

Richard16 (0), 11 jaar geleden

Het schijnt de brandstofpomp te zijn die lekt dit heeft de wegenwacht geconstateerd, ben hierna naar de opelgarage gegaan en ernaar laten kijken, en heel toevallig lekte hij op het moment dat er een monteur naar keer niet, kan het een kapotte pakking zijn ? en wat kost een gereviseerde dieselpomp plusminus, weet iemand hier een antwoord op ?

kaleido 1 (1965) PRO, 11 jaar geleden

Zat toch aardig in de richting met mijn gedachte, heb je dit niet gevraagd bij de dealer ?
Pakking is in principe lek of dicht , denk eerder een keerring die lekt .

Richard16 (0), 11 jaar geleden

Ja ferrie, volgens de opeldealer kun je alleen maar een hele pomp vervangen, maar ik heb het idee dat er ook een pakking of iets dergelijks lekt, een gereviseerde pomp kost plusminus 1000 euro, en dan zit hij er nog niet in, volgens de tekening bij de opeldealer van de pomp kun je er verder niets aan doen, alleen in het geheel vervangen.

kaleido 1 (1965) PRO, 11 jaar geleden

Dan zou ik eens op zoek gaan naar een dieselspecialist en daar info inwinnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.