Opel Corsa: Corsa sport 1.4 loopt op 3 cilinders HELP!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cilinder 16 kleppen

Mijn corsa loopt op onverwachte momenten op drie cilinders. Het lampje van het motomanagment begint dan ook heftig te branden. Hiervoor ben ik naar de dealer geweest en er is al veel gebeurd maar er is niets opgelost!! Oef!! De computer leest uit dat de derde cilinder het probleem heeft. We zijn gestart met het Bobineblok (350 euro) te vervangen. Nog steeds een drama vervolgens is er een nieuw ander bobineblok ingezet . Nog steeds het onverwachte 3 cilinder probleem. Vervolgens moesten buisjes van de kleppenstoters schoon gemaakt worden( 200 euro), deze zouden zich opblazen. Nog steeds hetzelfde probleem. Vervolgens de sproeiers van de derde cilinder geruild met 4e cilinder. Foutmelding blijft bij de derde cilinder. De garage waar ik altijd naar toe ga zoekt enorm actief maar kan het probleem niet vinden. We gaan nu starten om de stuurcomputer eens op te sturen. We heeft nog een vermoeden hoe we dit probleem op zouden kunnen lossen???? Ben dus redelijk in paniek en al veel geld kwijt naar het zoeken van de oorzaak. Het lastige is dit mijn corsa incidenteel op drie cilinders loopt. Zodra ik de auto uitschakel, eventjes wacht en weer start rijdt hij weer op vier cilinders. Tja wie heeft een mogelijke oplossing of suggestie???

BVD Charles

CharlieC

Geplaatst door CharlieC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Al Compressie gemeten??


Willem

CharlieC (0), 15 jaar geleden

De compressie is nog niet gemeten. Het verbaast mij dat mijn auto 100 kilometer goed op 4 cilinders loopt en vervolgens plots op drie. Het lijkt mij sterk dat dit iets te maken zou hebben met de compressie. Anders zou mijn corsa structueel op drie cilinder blijven rijden. Uhhh Toch?? Heb jij een vermoeden???

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

kan een probleem zijn met een klepstoter oid.

kan ook zijn dat het motorstuur apparaat defect is overigens.

Willem

CharlieC (0), 15 jaar geleden

De stuurcomputer wordt opgestuurd! Ik bericht verder over de afloop van dit drama!! In ieder geval bedankt voor het mee denken en de informatie. Als er nog meer kennis is over dit onderwerp hoor ik het graag.

Charlie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.