Opel Corsa: Corsa start niet meer na mazoutverlies

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z13DT

Hallo,

De wagen in kwestie (Opel corsa, bj 2004 , motorcode: z13dt) is binnengekomen met brandstofverlies aan de injectoren. Na het droogblazen ben ik op zoek gegaan naar het lek, maar was met het oog niet zichtbaar.
±30km later stond het kleppendeksel terug vol met mazout.
Ben opnieuw op zoek gegaan naar het verlies maar tijdens het zoeken is de motor plots uitgevallen en was niet meer te starten.
Mijn diagnosecomputer geeft volgende foutcodes aan 0090 - 1530 - 0403.
Smeltveiligheid 33 was ook doorgesmolten en smelt onmiddelijk terug door bij het vernieuwen, wat dus wijst op een kortsluiting, maar waar?. Ik meet ook geen spanning op drukregelaar. Heb fiche losgetrokken en gemeten (grijs-zwart naar massa) maar geen spanning. Ook fiche ontkoppeld van magneetklep uitlaatgassen + de 4 injectorfiches maar de smeltveiligheid blijft doorbranden.
Kan iemand mij hiermee helpen?

universeeltje

Geplaatst door universeeltje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

universeeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo

De auto start ondertussen terug, de grijs/zwarte kabel lag tegen het kleppendeksel en veroorzaakte kortsluiting. Het mazoutverlies is nog niet opgelost. Ik heb nu de retourleidingen vervangen, er was nochtans niks te zien, nu zal ik afwachten.

groetjes,universeeltje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.