Opel Astra: dashboard uitgevallen (alle meters, verlichting km display)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6_16V

Hallo,

Tijds rijden roken we een branderige lucht waarna het complete dashboard uitviel. Tevens werkte de richtingaanwijzer niet meer en de noodknipperlichten. Volgens het boekje zou dat zekering 22 moeten zijn. Dit klopte, en dus een andere zekering erin gezet. Daarna heeft het inderdaad weer even gewerkt, maar na de eerste bocht wederom alles op het dashboard zo dood als een pier. Wat zou dit kunnen zijn......

John.

john k

Geplaatst door john k (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beschadigde bedrading onder dashboard.

vaak heb je dit met achteraf ingebouwde systemen.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Zelf een radio ingebouwd ofzo?
Zal inderdaad wel een draadje bloot liggen.[img]http://img116.exs.cx/img116/934/z0tdntkn...[/img]

john k (0), 16 jaar geleden

zelf nog even gekeken. Nieuwe zekering geplaatst en de alarmlichten aangedaan. Op dashboard ging weer het trekhaakje mee klipperen (heel even) waarna de zekering weer doorbrande. Dit meeknipperen had ik reeds eerder gezien en toen kwamen we bij de connector van het rechterzijportier (voor). Die is toen los geweest, met contactspray ingespoten en weer vast gezet, waarna eerdere probleem verholpen was (dachten we). Na opnieuw aan deze connector gerommeld te hebben, weer een zekering geplaatst en nu gaat het goed. Het zit toch ergens in de connector oid. Kunnen jullie me ook vertellen hoe je de bekleding van het voorportier los kan halen en waar je dan op moet letten (heb zij-airbags, zitten er dan ook sensoren oid in de deur). Ik denk nl. dat er waarschijnlijk daar dan een draadje bloot ligt en dat wil dan nu gaan onderzoeken.
alvast bedankt voor de tips,

John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.