Opel corsa: Defecte aanjager.

Bouwjaar: 1990

Sinds vandaag is mijn aanjager er mee opgehouden. Eerst piepte hij af en toen een beetje, maar dit zit waarschijnlijk gewoon in het lagertje. Maar sinds vandaag is hij er gewoon mee opgehouden. Als ik de knop omdraai, merk je wel dat er iets geberut, omdat het motor toerental dan even een klein beetje terugvalt ( dat hoor je) maar de aanjager gaat niet draaien. De zekering was doorgebrand, en die heb ik dus vervangen, maar er gebeurt niets. Wat kan dit zijn?

Simon84

Geplaatst door Simon84 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Weerstand kapot (kortsluiting) bij de aanjager zelf...

Simon84 (0), 19 jaar geleden

Kun je zo´n weerstand vervangen? en waar zit deze, als ik die kan vervangen?

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

De motor van de aanjager (en de weerstand) bevindt zich onder de afdekkap voor het voorraam onder de motorkap. Hier zit ook het pollenfilter. Deze kap kun je lostrekken. Dan zie je ook het mechanisme van de ruitenwissers. Ergens in het midden zit dat filter met daaronder de motor. Daar zie je ook de stekkerverbinding en weerstand zitten. Meet maar eens of er wel spanning overheen staat. Anders is de schakelaar misschien wel kapot..

Gr.
Remco

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Tien tegen een dat het motortje vastzit. Je gaf al aan dat 'ie piepte. Als het motortje vastzit fikt de kachelweerstand er uit en op de hoogste snelheid klapt de zekering.

groet,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.