Opel Vectra: Derde remlicht valt soms uit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Ik heb een vreemd issue met het derde remlicht. Het is namelijk zo dat soms de melding "Controleer derde Remlicht" of iets dergelijks op het dashboard verschijnt. Dit remlicht doet het dan ook niet meer vanaf dat moment. De rest van alle verlichting werkt wel.
Lichten uit- en aanzetten werkt niet, maar de motor uit- en aanzetten werkt wel tot nu toe altijd. Soms treedt deze storing op na het dichtgooien van de achterklep, soms als ik over een flinke hobbel rijd en maar meestal zomaar uit het niets (voor mij dan). Ik vermoed een slecht contact in/bij het derde remlicht welke in de kofferbakspoiler is verwerkt. Maar dit verklaart nog niet waarom het derde remlicht weer wel werkt als ik de auto (zoals een computer met Windows) enkel uitzet en weer opstart ..... Iemand vergelijkbare ervaringen gehad en wat was de oorzaak?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Aad,
het zou een probleem kunnen zijn in de bekabeling die door de achterklep gaat. Op het punt waar de kabelboom steeds knikt als je de koffer opend,is het vaak prijs.

Doix (0), 10 jaar geleden

Forummers,

Een tijd afwezig geweest en inmiddels is de Opel ingeruild voor een Toyota (waar ik zojuist een vraag over heb gesteld). Ik heb nooit kunnen achterhalen wat nu de oorzaak was van het feit dat het derde remlicht soms uit valt. Het enige wat ik heb kunnen achterhalen is dat het opgelost leek als de weersomstandigheden boven de 7 graden uitkwam ..... zodra het koud(er) werd, trad het probleem op. Maar inmiddels is de auto dus verkocht, dus sluiten maar dit topic.

Met excuus voor de late reactie,

Aad ~ Doix

Doix (0), 8 jaar geleden

Zie vorige reactie, oorzaak nooit gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.