Opel Astra: display verlichting

Bouwjaar: 1993

De displayverlichting in mijn astra doet het niet meer helemaal goed, het is het type dat datum/tijd aangeeft en ik geloof ook temperatuur? In combinatie met een coderadio geeft hij ook de radiozenders aan enzo. Aan de rechterzijde van het display is/zijn waarschijnlijk lampjes kapot waardoor de tijd niet of nauwelijks meer te lezen valt. Is hier zelf iets aan te doen? Zijn de lampjes te vervangen?

Columbus

Geplaatst door Columbus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

als je een beetje handig bent kan je er bij als je het dasbordkastje er uit haalt.

moet je alleen niet te grote handen hebben.

gr tijne

pieter9041 (0), 18 jaar geleden

voor het display ligt een soort rubber matje, die kun je eruit wippen met een schroevedraaier, achter het matje (recht onder het display) zitten 2 schroeven. Even losdraaien en met een beetje geluk trek het display er zo uit en anders van een stukje ijzerdraad een soort haakje maken en achter de lipjes van het display haken en dan kun je heel gemakkelijk de lampjes vervangen

Columbus (0), 18 jaar geleden

Bedankt Pieter, dat ga ik proberen! Ik had al zo'n vermoeden dat het rubber matje er eerst uit moest om bij de bevestiging van het display te komen. Deze methode lijkt me het minst moeilijk/tijdrovend.

Columbus (0), 17 jaar geleden

Ik heb het geprobeerd maar het lukt mij niet het display uit het dashboard los te krijgen. ebben jullie het misschien toch over een ander type (nieuwere) Astra? Het is een model F uit 1993.

rottierood10479 (0), 17 jaar geleden

Nee hoor,ik heb ook een F uit 1995 en op de manier zoals Pieter het beschrijft is goed.Alle 4 de schroeven losdraaien en dan zou hij al een stukje naar voren moeten komen.
Waarom krijg je hem niet los?Zit hij nog steeds zo strak als met schroeven?
gr Marcel.

roygsi (0), 17 jaar geleden

rubberen matje los - schroeven eruit - handschoenkastje eruit met 4 schroeven - boardcomputer van achter ff naar buiten duwen - lampje vervangen. zijn van die groene osram fittingen met een 15000mcd ledje als het goed is.
soms kant en klaar bij je lokale techneut te krijgen, ik heb ze besteld op internet

rottierood10479 (0), 17 jaar geleden

Ik heb helemaal geen handschoenenkastje losgehaald.Ik heb het niet eens aangeraakt.Alleen de schroefjes bij het rubberen matje losdraaien en je kan zo het komplete display er uit halen.De drie lampjes verwijderen en de nieuwe er in zetten.
gr Marcel.

Columbus (0), 17 jaar geleden

Jaaa! het is me gelukt! Mijn probleem was het feit dat de displaymodule nogal strak in het dashboard zat en ik er niet bij kon om het naar voren te trekken. Maar met behulp van 2 paperclips (dank McGyver) en een half uurtje proberen is het toch zonder geweld gelukt. Nu ik wist wat er voor lampjes in hoorden ben ik snel naar de auto technoshop gereden om er twee vervangende voor te halen, maar helaas was deze winkel als enige niet geopend op kooopavond :( Nouja dan ga ik morgen wel. In ieder geval allemaal heel erg bedankt voor de hulp.

rottierood10479 (0), 17 jaar geleden

Zitten er twee in?In iedergeval proficiat met de display loshalen.Handig toch,zo'n site?Ik heb er ook al wat goede tips van gekregen.
gr Marcel.

Columbus (0), 17 jaar geleden

Absoluut! Maar nog even een vraagje aangezien jij ook een model F astra hebt. Ik heb laatst een band laten plakken enhet wiel laten balanceren. Prima gedaan, ze hebben het wiel er ook weer netjes omgezet, alleen heb ik een probleempje, ik krijg de wieldop er niet meer op. De dop heeft uitsparingen voor de bouten dus kan er maar op 4 manieren op maar wat ik ook probeer ik krij de dop nooit zodanig dat het ventiel tussen de openingen door kan (hoop dat je me snapt). zijnhet wiel en de as soms gemarkeerd ofzo?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.