Opel Movano: Distributie Riem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9GU754 73 KW

Deze kampeerauto is nu 5 jaar oud, loopt perfect, geen enkel probleem en heeft slechts 46000 km gelopen, officieel zou nu de distributieriem vervangen moeten worden gezien de leeftijd. Mijn vraag is moet deze nu echt vervangen worden of kan dit nog wel even wachten gezien het geringe aantal km.

Is het vervangen van deze riem een moeilijke klus, is hiervoor speciaal gereedschap nodig, kan dit alleen door een specialist gebeuren ?

Henricus

Geplaatst door Henricus (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Movano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zou met een distriebutieriem geen risico nemen. je hebt voor het vervangen wel speciaal gereedschap nodig.

Henricus (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord, Kun je me zeggen wat het speciale gereedschap betekent, heeft iemand een montagehandleiding hiervoor, als het niet al te ingewikkeld is wil ik de riem met de benodigde andere onderdelen toch zelf vervangen.

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

je hebt gereedschap nodig om de krukas op tijd te zetten en te blokkeren. en je hebt gereedschap nodig om de nokkenassen te blokkeren en af te stellen.

Henricus (0), 8 jaar geleden

Is allemaal gelukt en afgewerkt

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

je moet hem weer vervangen is al weer 7 jaar geleden

Henricus (0), 8 jaar geleden

Hallo Jan, heel goed opgelet, maar ik heb vorige maand weer een nieuwe distributieriem met spanrol gemonteerd, ik weet nu hoe het moet, alles is oke en het probleem is helemaal opgelost.
Nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Movano of stel zelf een nieuwe vraag.