Opel omega: distributie riem

Bouwjaar: 1996

Even voorstellen: Bert 30 jaar Opel rijder. Na Senators en Monza weer een nieuwe uitdaging distributie riem van de Omega.Met heel veel genoegen de vragen en antwoorden over dit onderwerp gelezen. Vooral onder het onderwerp gereedschap vond ik veel bemoedigde antwoorden. Vorige week was het zover een piepende riem en even later het geluid als van een koude diesel uit de V-6.
Een vastgelopen aandruk rol en een opgevreten riem bleken de oorzaak.
De riem ligt er nog om maar het lijkt er op dat hij 3 tandjes is op geschoven op het linker riemwiel. Is dit fataal of kan ik volstaan met een nieuwe riem en 3 rollen en dan voorzichtig proberen of gelijk maar beide koppen er af. Ik had al besloten de kleppen deksels er af te halen en pakkingen te vernieuwen daar de bougie gaten ook al vol olie staan. Bij de dealer zo onder vond ik zijn rollen en riem goedkoper dan bij de 'onderdelen huizen'. Bestaat er 'leen' gereedschap voor dit soort klussen? 'K ben benieuwd.

bert1139

Geplaatst door bert1139 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

zou je kunnen proberen bij je eigen opel dealer mijn dealer heeft dat wel een keer voor me gedaan dus gewoon proberen maar of daar speciale bedrijfen voor zijn betwijfel ik eerlijk gezegt.

gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet of er leen gereedschap is.

Maar ik heb m bij mijn vectra-v6 (in principe zelfde blok) geen speciaal gereedschap gebruikt.

De meesten zeggen dat dit onmogenlijk is, maar mijn vectra is het levende bewijs dat dat niet zo is.

Alleen heb je bij het omleggen van de riem wat extra geduld en handigheid nodig.

Zou inderdaad kijken of er geen kleppen krom zijn.

Willem

biomus (0), 18 jaar geleden

Speciaal gereedschap? Is vaak een kwestie van inventiviteit! Opel zegt wel dat je het nodig hebt, maar tot nu toe heb ik bij alle Opels dat nog niet nodig gehad. Gewoon proberen! Ik zou wel kijken of de klepjes niet krom zijn.

Suc6, Bio

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.