Opel Opel Corsa B: Distributieriem, acculampje, toerenteller

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

hoi,

ik heb sinds een paar weken een Corsa B uit '96 met een 1.5 Turbo Diesel(x1.5DT), volgens mij een Isuzu-blok. Deze heeft nog maar 125500 km gelopen, hij rijdt ook super, niks op aan te merken. Maar ik weet niet wanneer en of de distrubutieriem vervangen is, dus mijn vraag, wanneer wordt deze over het algemeen vervangen? Verder gaat soms het accu-lampje samen met het handremlampje knipperen? Gebeurt eigenlijk alleen als de motor warm is en als ik (koud of warm) een bocht maak. Wat betekent dit precies, in het boekje staat iets van remsysteem, maar hij remt nog goed, ook start hij nog perfect. Zou het aan de V-snaar kunnen liggen, want de toerenteller valt soms ook weg.

Hopelijk heeft iemand een antwoord, alvast bedankt. Oja, wat gaat dit mijn ongeveer kosten als ik het zelf kan oplossen

Cees1580

Geplaatst door Cees1580 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

Cees,

de distrubutie riem moet volgens H-base vervangen worden om de 120000 km.Als je hem gaat vervangen ,doe dan ook loopwielen en spanrollen vervangen.Je riem is dus net vervangen of hij is er hard aan toe.
Het volgende probleem kan idd v-riem zijn.
kijk ook eens naar je remvloeistofmisschien heb je versleten remblokken.
Groeten michael

Cees1580 (0), 18 jaar geleden

Remvloeistof heb ik gecheckt, het reservoir zat nog helemaal vol en volgens mijn collega, waar ik de auto van heb gekocht, heeft hij de auto in augustus ('05) apk laten keuren en net daarvoor de remmen ook laten vervangen, maar ik zal nog eens navragen.

in ieder geval bedankt voor je reactie

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je dynamo de geest gaat geven. is een kwaaltje bij dit type.
vr.gr.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

het remvloeistof niveau lampje gaat aan samen met je dynamo lampje om het het remvloeistof lampje op zijn werking te kontroleren, dus geen probleem met het remsysyteem als deze samen branden, wel als het rem lampje alleen aan gaat

Willem

jeron (0), 18 jaar geleden

Ik dacht dat bij dit blok de motorsteum los moet om de distributieriem te vervangen. Voor t geval je er zelf aan wil beginnen.

Rutger10597 (0), 18 jaar geleden

Ik heb enkele jaren een corsa x15td uit '97 gereden. Bij 200.000 km had ik ook een toerenteller die af en toe wegviel. Vervolgens laadde de accu niet meer op en bleek de dynamo kapot te zijn. Ik lees links en rechts dat dit vaker voorkomt bij deze corsa's. Als het de dynamo is, dan zou ik gewoon afwachten totdat ie niet meer laadt, dan psa de dynamo vervangen. Bij de dealer kost die reparatie namelijk rond de 500 eur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.