Opel Zafira: distributieset vervangen of niet?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 XE

Ik heb recentelijk van een particulier een zafira 1.8 uit 2004 gekocht. Aantoonbaar is de distributie set vervangen bij 90000, nu staat de teller op 175000. In de advertentie stond dat de distributieset vervangen is rond 138000, de verkoper blijft dat volhouden, maar kon het bij de verkoop niet aantonen. Hij zou de bewijzen opsturen, maar dat gebeurd niet omdat de garagist niets geregistreerd heeft. Hij blijft zijn woord geven, maar we geloven hem niet meer op zijn woord. De auto is goed en goed onderhouden, is door hem gekocht uit zijn eigen leasecontract en daarna naar nu blijkt 'zwart' onderhouden door bevriende garagist. En die wil ons niet spreken om te bevestigen wat de verkoper beweert.

Wat te doen? Is op een of andere manier te controleren of de vervanging daadwerkelijk plaatsgevonden heeft? Of is het beter om toch maar gewoon met 180000 de set te vervangen? Wat kost dat zo ongeveer?

groet,

Jos

josephusjg

Geplaatst door josephusjg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

gewoon vervangen
met blauwe ogen heb je geen garantie
en als ie breekt is het ja nee
en als het wel zo is zalje binnenkort toch moeten vewrvangen
en voor prijzen even rond bellen bij garages

josephusjg (0), 13 jaar geleden

inmiddels is de distributieriem, de spanrol, de looprol en de waterpomp vervangen. De riem was nog erg nieuw en zag er goed uit, de rollen ook. Maar de waterpomp was lek en roestig. Ik ben blij dat het vervangen is, maar voor de riem zelf had de verkoper vast wel gelijk. Maar ik ben blij zo en kan er weer 90000 km tegen!

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

s6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.