Opel Tigra: Diverse Kleine problemen

Bouwjaar: 1996

Hoi,

Ik heb een aantal vragen over mijn Tigra 1.4 16V. Als eerste soms als ik mijn auto start (meestal na langer dan 12 uur stil staan) dan start hij niet. Ik hoor een ratelend geluid van de start motor. Deze heb ik al vervangen samen met de accu. Omdat ik dacht dat de accu niet goed was en de borsteltjes van de startmotor versleten zijn. Mijn accu is ook leeg en moet dan bijgeladen worden. Dan doet hij het weer. Maar mijn vraag is nu hoe komt het dat me accu steeds leeg is? ik heb de dynamo al door laten meten deze is ook goed. Ik zet alle lichten uit enzo ik heb wel een baskist aangesloten in mijn auto kan het daaraan liggen???

Verder als ik mijn auto al heb gestart dan heb ik een witte rook wolk achter me zitten. Deze blijft echt een poos hangen. Ik heb al gekeken of het motorolie is dat is het echter niet. de koelvloeistof lijkt mij ook niet aangezien de pijl nog steeds het zelfde is.

Ik wil ook mijn middenconsole verlichten vervangen omdat deze verbrand zijn. weet iemand een manier hoe ik daar makkelijk bij kan???

Verder als deze problemen achter de rug zijn wil ik meer vermogen uit mijn tigra halen. Namelijk door tuning. Wie weet wat de stappen zijn om je tigra zo goedkoop en effiecent mogelijk te tunen??

Alvast bedankt ;)

Raaja

Geplaatst door Raaja (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

kijk hier op voor het vervangen van je verlichting. Zorg dat je de lampjes al hebt en nemm er rustig alle tijd voor!http://www.corsa-b.de/frameset.html

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

't is koud buiten, dan is het normaal dat er witte damp (rook) uit de uitlaat komt, dat duurt tot de uitlaat warm is, meestal duurt dit bij een sport demper langer.

JELLENDELING (0), 19 jaar geleden

hier nog een site waarop staat hoe je die lichtjes moet vervangen: http://www.blauetachos.de/doc/opel/tig/m...

Tom11515 (0) PRO, 19 jaar geleden

www.digicar.nl voor chip-tuning van je Tigra

Tijgertie (0), 19 jaar geleden

heb je ook een versterker in je auto? gaat die wel automatisch uit als je je auto van het contact af doet?

witte rook? kijk eens of de waterpomp nog wel goed is...

voor het vervangen van de lampjes kijk eens op deze NEDERLANSE website: http://home.wanadoo.nl/s_smit/dashboard/...

meer vermogen kost toch nog wel aardig wat.. een Mantzel powerbox is een super aparaat (komt op je luchtinlaat) en geeft je zo'n 20 - 30 pk meer!!
verder een spaghetti spruitstuk, katvervanger, middendempervervanger, sporteinddemper, en dan een chip op maat laten maken.. dan moet je toch op zo'n 130/140 pk komen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.