Opel Meriva: Draagarm defect

Bouwjaar: 2005

Voor op gesteld: ik ben een leek op auto technisch gebied. Sinds 6 weken ben ik de bezitter van een Meriva. Direct na het in gebruiknemen van de auto moest er een draagarm worden vervangen omdat deze een regelmatig 'geklonk' veroorzaakte. Nu koud 500 kilometer later weer het zelfde geluid waargenomen. Nu mijn vraag: is er op dit forum een monteur die mij kan vertellen of dit een typisch Opel-meriva probleem is? Mijn garage zegt dat dit niet veel voorkomt, maar 2 keer bij dezelfde auto? Ik twijfel.
Alvast bedankt.

Tom

Tom11508

Geplaatst door Tom11508 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

komt inderdaad nooit voor....dus wat dat betreft...

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Opeltje, dank voor je reactie. Ik ga er nu maar van uit dat het toeval is 2 maal hetzelfde probleem.

Groet, Tom

Ronnie10437 (0), 18 jaar geleden

Ik ben onlangs met dezelfde klacht naar de opel dealer gegaan. Het blijkt dat dit probleem nu bij opel ligt en dat opel een oplossing aan het zoeken is. Het blijkt dus een structureel probleem te zijn. Zie ook www.motortalk.de

Nog wachtende op een opel oplossing,
Ronnie

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Hallo Ronnie, betreft het ook een nieuwe auto? En is het ongemak ook zo kort na in gebruikname opgetreden? Ik hoop op antwoord en ik ben opgelucht dat ik mijn garage kan confronteren met de klachten vermeldt op www.motortalk.de. Het geluid irriteert me wel, zeker omdat er meerdere kraakjes en piepjes zijn waar te nemen maar ook dat schijnt typisch Opel te zijn (15 jaar toyota gereden, nooit geen last gehad van bijgeluiden). Ik wacht maar af. Alvast bedankt voor reactie!!


Ronnie10437 (0), 18 jaar geleden

Tom,
Het betreft een Meriva van augustus 2004. Na 20.0000km viel me het geluid op tijdens een file terwijl de radio uit stond.
Ik had hiervoor een Astra van 2001 en ik heb hier nooit problemen mee gehad (ook een 1.6 16V). Ook geen rammeltjes of piepjes. Dit heb ik gelukkig ook niet met de Meriva.
Succes
Ronnie.

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Ronnie,
Dankje voor je antwoord. Ik ga contact opnemen met de opeldealer.
Tom.

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Nog even een verslag over de draagarm problemen bij mijn Meriva. Vandaag naar de Opeldealer geweest (Het Motorhuis). Een monteur heeft in de auto gereden. Vond het geluid acceptabel. Volgens hem had ik een stille Meriva. Er zijn exemplaren die veel meer herrie maken. Dit wordt veroorzaakt door de kogel in het draagarm gedeelten. Opel betrekt deze van 2 verschillende toeleveringsbedrijven. De ééne fabrikant maakt deze draagarmen beter dan de andere. Omdat de praktijk uitwijst dat het geluid meestal verdwijnt na verloop van tijd wordt alleen in de ergste gevallen de draagarm vervangen. Dit was de eerste keer bij mijn auto wel het geval maar de twee keer kennelijk niet. Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat het geluid veel minder is dan bij de eerste draagarm. Ik blijf het raar vinden zeker omdat het probleem bekend is en dat de autofabricant er niets aan wilt doen. Ik krijg een beetje een naar gevoel hierover. Had ik nu toch maar weer voor Toyota gekozen en Opel gelaten voor wat het was. Een beetje een rammelbak, maar wel een lekker sturende rammelbak. Dat wel.
Tom.

Ronnie10437 (0), 18 jaar geleden

Tom,
Gisteren bericht gekregen van mijn opel dealer. Opel heeft een oplossing van het regelmatige gebonk van de voorwielophanging tijdens langzaam rijden op oneffenwegdek.
Ik zou het oordeel van de monteur niet accepteren. Hij zou dat bij zijn auto waarschijnlijk ook niet accepteren. Op het moment dat jezelf het gebonk vaststelt moet opel dit probleem oplossen. Ook al is een keer de draagarm vervangen. Nu zit er nog garantie op, over anderhalf jaar als het geluid erger wordt niet meer. Het geluid hoort niet bij de auto (stond althans niet op de optielijst en niet bij de standaard uitrusting).
Aangezien ik met vakantie ga, laat ik het gebonk pas na de vakantie repareren. Ik zal hiervan verslag doen.

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Hallo Ron,

Hartelijk dank voor je reactie. Deze morgen heeft de Meriva weer in de garage gestaan! De wielkastbescherming zaten los en tevens is de software van de cruise controle gewijzigd. Ook is er een koelvloeistof slang vervangen. Ja, ik blijf met Opel in de weer. Ik zou inderdaad graag van je willen horen welke oplossing Opel op het rammelen heeft gevonden: ik wil graag mijn garage hiermee confronteren. Ik heb de indruk dat ze me maar een zeurtje gaan vinden terwijl er wel degelijk iedere keer wat aan de hand is. Maar nogmaals: graag je bevindingen maar natuurlijk eerst een prettige vakantie!!

Groet,
Tom

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Een laatste bericht over de rammel aan de Meriva. Dit is na 8.500 kilometer opgehouden na een lange vakantierit!! Geen bijgeluiden meer van de voorwielophanging. Eindelijk en maar hopen dat dit zo blijft. Reageerders: hartelijk dank!! En mijn positief gevoel over het Motorhuis is inmiddels gezakt tot een dieptepunt. Afspraken worden niet nagekomen. Maar goed daar is weer ander forum voor.

Tom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.