Opel Meriva: Knisperend geluid boven 100 km/uur

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Ik heb al eerder een bericht geplaats over een defecte draagarm; bonkend geluid dat veroorzaakts wordt door een niet sluitende verbinding met het huis waarin de fusse kogel zit (rechtsvoor, volgens garage is dit bij Opel bekend). Dit zal volgens de garage in de loop van de tijd verdwijnen, voor er 10.000 km mee gereden is. Dus dat wacht ik dan maar af.

Maar nu is er na 3575 kilometer een nieuw euvel opgetreden. Bij hogere snelheden (boven de 100 kilometer) begin er bij het voorraam een knisperend geluid op te treden. Het geluid lijkt op dat van rijwind maar dan wisselend van geluid en meer metaalachtiger en heftiger. Bij snelheid rond de 120 kilometer wordt het veel erger. Ik heb onder de motorkap gekeken maar geen loszittend kunstof of iets dergelijks aangetroffen. Langer dan een 30 minuten boven 100 km rijden is door dit geluid vermoeiend. Wie heeft dit ook aan de hand gehad en kan mij helpen aan tips voor ik (weer) naar de garage terug zal moeten. Dit voelt namelijk nogal zeikerig terwijl het echt een rot gehoor is. Partuciulieren en natuurlijk monteurs graag advies!! Weer Bedankt!!!

Tom

Tom11508

Geplaatst door Tom11508 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hoffie (0), 18 jaar geleden

Beste Tom!
Je heb een auto van dit jaar, dus ik neem aan dat er nog garantie op zit, dus ga er zelf dan niet te veel aan doen maar ga zsm naar de dealer!

Groet hoffie

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Vandaag terug geweest naar garage. Geluid links voor achter klokkenwinkel en is ook waargenomen door opelmonteur. Monteur met kit in de weer geweest. Enkel kilometers geluid weg maar nu weer aanwezig. De oorzaakt is dus niet weggenomen. Wie heeft er nog tips of heeft dit zelf ook met zijn/haar Meriva mee gemaakt?

Tom

basje (0) PRO, 18 jaar geleden

het kan het tankventilatie klepje wel eens zijn dat geeft ook een tikkend geluid. maar kan ook van je wisser komen. als je de wisser aan zet ben je het geluid dan ook kwijt???????. basje

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Basje,
bedankt voor je tips. Ik zal nagaan of het geluid met wisser aan ook aanwezig is. De afsluitklepjes had ik al en later ook een opelmonteur nagelopen. Ook het waterafvoer klepje onder de motorkap. Verder neemt het geluid steeds meer toe bij lagere snelheden.

Tom11508 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is dit heuvel opgelost. De binnenbekleding van de voorste wielkasten (ik ben een leek!) zijn extra vastgezet. Tijdens de eerste en tot nu toe enige rit na de reparatie werd er met een snelheid van 140 km geen knispergeluid meer waargenomen. Ik hoop en ga er van uit dat dit probleem afdoende is verholpen. Mensen die hebben gereageerd op mijn bericht: hartelijk dank.

Tom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.