Opel Combo: Dynamo en handrem lampje gaan spontaan branden.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 D

Beste allemaal,
Tijdens het rijden gaat mijn dynamo en handremlampje spontaan branden. (oplichten) Het is niet altijd en slaat soms wel eens een dag over, maar gaat daarna weer even branden.(oplichten) Bij een koude motor gaan ze het meest branden, naarmate de motor warm wordt en zeker bij een lange afstand branden ze minder tot niet. Als ik de motor start gaan ze wel direct uit, wat aangeeft dat de acuuu wel geladen wordt. Graag wil ik weten wat dit kan zijn, of het een kwaaltje of iets bekends is bij de combo. Tevens snap ik het verband met het handremlampje niet zo. Graag zie ik jullie reacties tegemoet.

Mvg Rob.

hors

Geplaatst door hors (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer goed de aansluitingen op de dynamo. Met name de stekker wil nog wel eens slecht contact maken. Als dit toch in orde is, loopt waarschijnlijk de dynamo op z'n laatste zolen...........
Met een voltmeter kun je de laadspanning controleren. Doe dat als de lampjes uit en als de lampjes aan zijn. Kun je het verschil zien. De laadspanning moet tussen +/- 12,8 ( minimaal) en 14,4 volt liggen. Als het lager is dan +/- 12 volt, vervangen dan.

Gr.

hors (0), 14 jaar geleden

Hoi Petje, bedankt voor je reactie. Maar wat is de relatie dan met het handremlampje. Controleren met lampjes aan is erg moeilijk daar ze maar een enkele keer branden en het pas voorkomt tijdens het rijden.

Mvg Rob.

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Relatie met hadrem lampje.

Bij oude type tellerunit word het handrem (remolie) lampje gecontroleerd door het dynamo lampje.

dat wil zeggen dat als he dynamo lampje gaat branden ook het handrem lampje gaat branden.

andersom is dit niet het geval.

als je remolie laag staat gaat ALLEEN het handrem lampje branden.

Willem

hors (0), 14 jaar geleden

Bedankt Willem, duidelijk verhaal, hier kan ik wat mee.
Mvg Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.