Opel Astra: Dynamo trilt

Bouwjaar: 1993

Hallo mede sleutelaars,
Pas distributieriem vervangen (vanwege thermostaat meer gelijk meegenomen). Nu lijkt het er op dat sindsdien de dynamo erg trilt. Alle rubbers vervangen + motorsteun, was compleet uitgesleten. Nu wordt de dynamo wel veel beter "vastgehouden". Maar ik durf er niet mee te rijden. Stationair draaien gaat wel, maar als je iets gas geeft, wil dei bijna uit z'n rubbers springen. Kan de dynamo zelf in onbalsn zijn? Als de v snaar los is, draait de dynamo spoepel, geen bijgeluiden en geen speling. Iemand een idee?

Gr. Kees

kz

Geplaatst door kz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Staat de multiriem of v-snaar niet te strak? Kun je zien of er een poelie slingert tijdens het stationair draaien van de motor? Zit bijvoorbeeld de krukaspoelie goed vast?

kz (0), 18 jaar geleden

Volgens mij zit dit allemaal wel goed, maar zal het voor de zekerheid nakijken.
De multiriem zit zeker niet te vast. Eerst stond deze te los en trilde de dynamo ook.
Ik kan er eind v.d. dag pas naar kijken, maar laat het even weten.
Alvast bedankt.

kz (0), 18 jaar geleden

Lijkt erop dat poelie niet goed zit, deze zwabbert. Dynamo dus in orde. Waarschijnlijk nokje van tandwiel niet in uitsparing bij asgat poelie. Maar de motor, krukas? lijkt toch iets in onbalans. Dreunend geluid. Maar als poelie en alles er weer opzit hoop ik dat het toch over is.
Nu echter nieuw probleem. Merkteken krukas moet naar beneden staan? Er is een stukje van de kunststof kap weg, waar het waarschijnlijk op moet staan. Weet jij dit?

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

er zit ook een uitsparing in de oliepompdeksel, deze wijst ook naar beneden.
vr.gr.

kz (0), 18 jaar geleden

Dank jullie allen. Ga maandag verder, maar motor loopt weer goed. Ga nieuwe polie halen. Door verkeerde montage vorige keer is de tandwiel as in de poelie gedrukt. Nu is dit iets verbogen en ik krijg de as niet goed in de polie. Het randje is amper een mm. waardoor ik geen grip krijg.
Gr. Kees

kz (0), 18 jaar geleden

ASTRA TAILGATE C1.4NZ E2
Las ook dat merkteken op oliepompdeksel staat. Verder niet kunnen bekijken, nu te donker. Ga maandagmiddag ermee verder.
Maar alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.