Opel Astra: Zoem toon stuurbekrachtiging?

Bouwjaar: 1999

Wij hebben net een tweedehandse Astra 1.6 16v 1999/1 gekocht. Wat mij opvalt is dat er continue een hoge zoemtoon te horen is welke iets lager is als ik aan het stuur draai. Het lijkt mij dus iets te maken te hebben met de stuurbekrachtiging.

Mijn vraag is: Is dit geluid normaal of moet ik hier naar laten kijken nu er nog Bovag garantie op de auto zit.

Alvast bedankt

Sandor10777

Geplaatst door Sandor10777 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sandor,
Een stuurbekrachtingingspomp maakt altijd wel een beetje zoemend geluid.
Laat er eens een technisch iemand naar luisteren hoe erg het in jouw geval is,als de pomp kapot gaat buiten de garantie draai jij op voor de kosten(400 euro)schat ik.

Hans

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja een zoemend geluid is normaal, als je de stuurberachtiging gebruikt loopt het toerental iets omlaag, vergelijk het anders eens met een andere G -astra

Sandor10777 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het geluid verkeerd omschreven, de zoemtoon wordt hoger als ik aan het stuur draai. Het geluids niveau is zo hoog dat ik het nauwelijks hoor tijdens het rijden, alleen als ik stil sta bv. bij een stopligt dan is het overheersend aanwezig.

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

olieniveau controleren
vr.gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.