Opel Astra: ecu resetten om MSlampje uit te krijgen?

Bouwjaar: 1996

Hallo allemaal,

Ik heb al ruim een week een brandend motorstoringslampje en de oorzaak zou 'een kapotte lambdasonde' zijn. Maar ik dacht: het kan ook bijv. de stekker daarvan zijn. Is het nou zo dat het lampje, als ik de fout evt. heb hersteld, steeds weer gaat branden omdat de ecu niet gereset is? Of is het zo dat het lampje uit blijft nadat ik de oorzaak heb weggenomen? En hoe rest ik die ecu; door de massapool een tijdje los te hebben?

Groetjes,

Maarten

maarten6774

Geplaatst door maarten6774 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan11106 (0), 18 jaar geleden

hallo maarten

als je het defect hersteld hebt dan moet het lampje vanzelf uitgaan ,wel zit de storing in de ecu die moet gereset worden met tech 2 of een ander uitlees aparaat

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hoi Stefan,

Kan de ecu niet gereset worden door de accu los te gooien?

Groetjes,

Maarten

tonny11609 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja maar na een aantal starts als het probleem opgelost is blijft het vanzelf weg.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

als je de ECU niet reset of de accu niet even loskoppelt blijft het probleem in de computer staan en gaat niet zomaar weg als je een paar keer start!het lampje kan dan wel uit gaan maar de fout zit nog in het geheugen en kan inderdaad door de fout te wissen of de accu pool ff eraf te halen.

stefan11106 (0), 18 jaar geleden

ga gewoon maar ff langs de dealer als je gelukt hebt dan lezen ze hem gratis even uit en resetten ze fout even

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hoi Stefan,

De plaatselijke dealer (ik zal zijn naam maar niet noemen > aan de schandpaal..), maar die noemde 40 euro excl. voor het uitlezen, dus er zal voor resetten nog wel wat bij komen..., daarom doe ik zoveel mogelijk zelf!
Een voor mij onbekende garage kon hem gratis uitlezen (vandaar dat ik weet wat het is), maar om daar nu weer terug te komen voor een gratis dienst..., als ik er kom met losgooien, dan ben ik er ook.

Groetjes,

Maarten

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Je storing blijft niet in de ecu zitten. Dat je een storing gehad hebt, dat blijft er in zitten. Als je de echte storing verhelpt gaat je lampje uit en rijdt ie ook weer goed. De storing (die je gehad hebt) is dan nog wel bekend in de ecu, deze wordt n.l. opgeslagen, maar daar heb je geen last van. Trouwens schandalig dat uitlezen 40,- kost.

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Sytze!

Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.