Opel Astra: egr klep demonteren

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i 16v

hallo,

heb een vraagje, ik wil de egr klep er afhalen, maar kan er heel moeilijk bij. ik zie 1 torx bout zitten, maar die ander niet, ook niet met de looplamp.

mijn vraag moet ik eerst nog wat anders verwijderen voor ik erbij kan? of moet ik de torx gereedschap
verlengen. ik ben al bezig geweest maar heb weinig ruimte.

mvg alfred.

alfred64

Geplaatst door alfred64 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarom wil je de EGR eraf halen Alfred ?

Gr Stefan

alfred64 (0), 14 jaar geleden

hallo stefan,
de astra loopt niet goed, vooral als de motor goed warm is, dan is het net of die op 3cilinders loopt en als ik dan ff kort gas geef dan polf die een keer uit de uitlaat. hij is net apk gekeurt en heb het verhaal tegen die monteur vertelt, maar volgens hem was er niks aan de hand en met uilezen geen storingen.

heb de astra weer laten uitlezen nu bij de opel en 1 storing was dat de egr klep soms bleef hangen de 2e storing was moelijk volgens de opel monteur. hij gaf me de raad om te beginen met de bougiekabels omdat die slecht waren. deze heb ik vernieuwt ook de bougies. maar het probleem bleef, ik mocht even een dis bobine lenen van de sloop, maar was is het ook niet.
ik dacht dat er meschien een klep bleef hangen dus de compressie met warme motor opgemeten en alle 4 de cilinder gaven 12,1 bar aan op de meter ik denk dat dat wel goed is.
maar ik wou eerst de storing van de egr klep weg hebben en dan weer laten uitlezen. dan kan ik weer verder gaan met zoeken.
oja ik heb de codes van de storingen niet, maar zal het de volgende keer vragen.

mvg alfred

alfred64 (0), 14 jaar geleden

ik ben bezig geweest om de egr klep te demonteren en er zat 1 torxs bout los, deze heb vastgedraaid en de boel weer in elkaar gezet. de astra loopt nu nog slechter als daarvoor, zal dus toch de egr klep moeten demonteren en schoon maken of vervangen (afdoppen)

ik zei hier veel vragen hoe kom je de bij omdat je weing ruimte heb. ik heb voor een paar euro opel this 2000 gekocht ( service informatie dvd) en daar heb ik gelezen over het demonteren van de egr klep.

om beter bij de onderste torxs bout te kunnen zal de luchtaanzuigbuis verwijdert moeten worden, deze loop vanaf het luchtfilter na het gasklephuis. haal wel de stekker van de tempratuursensor los en de bevestegings bout die zit aan het inlaatspruitstuk, de carterventilatieslang van de luchtaanzuig buis halen en de aanzuigbuis los maken van de gasklephuis, doe dat voorzichtig ook met het monteren, zodat de tandsector van de gasklep goed gangbaar blijf. ik heb het torxs gereedschap verlengt anders kon ik er niet bij.

tis een lastig klusje, maar wel te doen. heb nu last van mijn rug te lang gebogen gestaan, maar ga de egrklep binnenkort er af halen. (de ervaren opelmonteur zal nu wel lachen)

ps ik heb het over een astra 16i 16v uit 1995.

mvg alfred.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.