Opel Vectra: enkele vragen over mijn auto

Bouwjaar: 1997

goedenmiddag ik heb enkele vragen over onze
Opel Vectra stationwagon 1.6 16v XEL uit 1997 met 156.000km

- bij de slotvangers achter ontstaat roest (is bekent probleem gloof ik) maar mijn vraag is kan het kwaat of kan ik hier nog wat jaren mee door rijden.
- ik hoor veel mensen over het vervangen van waterpompen bij een vectra en soms al bij 59.000km maar de mijne is nog nooit vervangen is het aan te raden bij de volgende keer distributieriem vervangen om gelijk de waterpomp te vervangen?
- als ik met de auto voor een stoplicht sta schokt hij een beetje maar verder met optrekken gaat alles goed dan houd hij niet in. t is verder niet erg ofzo maar is het makkelijk op te lossen.

bij voorbaat dank

emielmuller2685

Geplaatst door emielmuller2685 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

1. het beste is toch de roest te laten repareren.

2. het is verstandig de waterpomp bij de volgende riem vervanging te vervangen.

3. LFR reinigen. (stationair stappenmotor) deze zit op het gasklephuis.

Willem

tijne (0), 18 jaar geleden

hier valt niks meer aan toe tevoegen.

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk erom keurmeesters!Zelfs een kleine scheur bij de slotvangers leidt o.a. bij een vectra al tot strafpunten (ik spreek uit ervaring) omdat het een stijl is.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Haha danny, mijn vectra is er mee door een steekproef gekomen.

Is wel gecontroleerd door de RDW keurmeester.

Willem

emielmuller2685 (0), 18 jaar geleden

nou van die roest bij de slotvangers, dat zit er ongeveer al 4 jaar maar i kheb er nu tectyl in gespoten ik denk niet dat t het tegenhoud maar t wordt nu niet erger en al die tijd is hij ook door de keuring gekomen. en de slotvanger zit ook niet los ofzo dus mij lijkt t niet zo erg.
maar ik kan t mis hebben......

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gelukkig voor ons zijn er ook steekproefcontroleurs met slechte ogen of weinig "kwalenkennis". Hetzelfde geldt trouwens ook voor de bekende b-stijlscheuren van de corsa-b 3d.Vraag er maar naar met je heroriéntatie.Er mag wel een gat ingeroest zitten maar een scheur is hoe dan ook afkeur!Ik vind het ook kinderachtig maar in onze regio weten ze het en letten ze er echt op.(Het staat trouwens wel duidelijk in het apk boek dus je kan er weinig tegen in brengen).En verder Willem, er zijn wel meer auto's met gebreken die er door heen komen dus daar hoef je niet zo trots op te zijn hoor.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben ik ook niet hoor.

Maar mijn astra is ook al een keer goedgekeurd met banden met 1.5mm profiel.

Maarja heb ze dezelfde middag nog vervangen.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.