Opel Vectra: Excuus voor wederom vraag - kraken bij sturen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Excuus voor het platvragen van het forum, maar wederom een vraag:

Sinds vanochtend hoor ik zacht krakend geluid bij sturen als ik heel langzaam rijd of stilsta. Ik heb de zoekfunctie gebruikt hier op het forum, maar ook op Google en lees de volgende oorzaken waarvan ik niet weet of ze ook op mijn auto van toepassing zijn:

- veerpootlagers
- fusee
- draagarm
- gebroken veer
- stuurkogel
- stabilisator

De veren zijn twee weken geleden nog gecheckt en waren toen niet gebroken. De rubbers van de stabilisatorstang zijn versleten en moeten vervangen worden en komende week wordt de binnenste stuurkogel rechts vervangen want hierop zit speling.

Mijn vraag is misschien met bovenstaande al beantwoordt, maar ik vraag me af, ik rijd al een maand of 4 met speling op die stuurkogel, want het was nog niet van dien aard dat het een probleem zou zijn volgens de garage, maar kan het zomaar zijn dat nu ineens die speling wel groot genoeg is om voor dit soort bijgeluiden te zorgen? Komende week wordt de kogel vervangen want met een lange vakantie voor de boeg wil ik geen risico nemen.
Of is misschien toch uiteindelijk een veer gebroken, daar ik overal lees dat mijn type Opel hier vaak last van heeft en dat het wachten is op je beurt voordat je Vectra zich door zijn hoeven zwicht? En zo ja, hoe zou ik zelf een gebroken veer kunnen herkennen?

Alvast dank voor jullie reactie en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk over het wiel heen en je ziet de veer deze breken meestal onderin maar ook weleens bovenin.

En ruimte op een kogel wordt enkel maar GROTER als er ruimte opzit.

Gr. Harry

proximuss (0), 13 jaar geleden

Ik denk als je die onderdelen hebt laten vervangen dat dan je gekraak wel weg is. Je kan dan nog even kijken of er speling zit op je wiellager en je fuseekogel. En als er toch 1 stuurkogel wordt vervangen kan je ze beterallebij laten vervangen is een half uurtje meer werk.
Succes

Doix (0), 8 jaar geleden

Hoewel lange tijd geleden, de kogel is nooit vervangen en de auto is nog 2 jaar vlekkeloos door de APK gekomen en inmiddels verkocht ..... wat die ruimte op de kogel nu precies was weet ik tot op de dag van vandaag niet ....

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.