Opel MERIVA: Fluitend geluid van krukas Keering

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NEL, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Ben bezig met n meriva met een bijgeluid, het leek in eerste instantie van de multiriem te komen of een van de componenten die hij aandrijft. Na wat zoeken en uitsluiten blijkt het dat er zoveel onderdruk heerst in het carter dat hij lucht zuigt bij de krukas keering waardoor hij begint te fluiten, als de peilstok iets naar boven wordt getrokken is het probleem gelijk verdwenen. Motor mechanisch geloof ik wel dat het goed zit aangezien hij pas 26000km heeft gelopen (is natuurlijk geen garantie). Ik verwachtte n probleem in de carterventilatie maar deze lijkt in orde, heb ook klepdeksel uitgewisseld met n andere auto (loopt carterventilatie doorheen). Ik ben even door ideen heen, iemand misschien ervaring mee?
Mvg rob

jay-r

Geplaatst door jay-r (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

De carterventilatie "lijkt" in orde vind ik persoonlijk altijd een beetje wazig .
Wat heb je gedaan met de carterventilatie ?

jay-r (0), 7 jaar geleden

Gecontroleerd op vervuiling, leiding vanaf kleppendeksel naar aanzuigzijde nagelopen, kleppendeksel zelf uitgewisseld ivm membraan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.