Opel Corsa: fluitend/slippend geluid

Bouwjaar: 1993

Hallo, ik heb de laatste tijd last van een piepend/slippend geluid in mijn auto, het lijkt uit het dashboard te komen. Het komt vaak totaal onverwachts, maar de laatste paar keer hoorde ik het bij scherpe bochten naar links. Daarnet echter gebeurde het ook weer terwijl ik in een rechte lijn op de snelweg reed. Er is dus geen peil op te trekken. Soms hoor ik het ook even als ik net de motor heb gestart, maar vaak ook niet. En vaak gebeurt het ook pas na een hele tijd rijden. Ik ben daarnet bij de garage geweest, maar daar namen ze het probleem niet serieus omdat ze niks hoorden. Ik heb wel uitgelegd wat ik hoorde, maar ze weten het probleem aan de ventilator of verwarming. Ze hebben ook niet even onder de motorkap gekeken en ik moet terug komen als ik het weer hoor, maarja... zoals ik al zei is er geen peil op te trekken. Het geluid lijkt op het geluid wat je krijgt als je een cd in de cd-speler doet en hij pakt hem niet, afgewisseld met hoge fluittonen. Kennis van mij zei dat het aan de distributiesnaar kon liggen, maar die is net 4 weken geleden vervangen als het goed is. Bij de garage zeiden ze ook dat dat het niet kon zijn. Herkent iemand dit? Ik heb weinig zin om langs de kant van de weg te komen staan... :-S

boebele

Geplaatst door boebele (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

distributieriem zal meevallen, eerder de v of multiesnaar.

laat hier eens naar kijken.

Martijn7427 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je garage de aanjager (ventilator) bedoelt die hete of koude lucht uit de dashboardroosters blaast. Dat kan het best zijn. In de winter piept dat bij mij ook in bochten. Dan is het ronddraaiende asje droog en koud. In een bocht ligt je auto wat schuin dan loopt het asje aan. Je kunt het smeren, maar dan moet je de boel openschroeven. Je kunt het ook zo laten. Het kan geen kwaad.
Je kan testen of dit het is, door je aanjager even uit te zetten als je het geluid hoort. Dan moet het over zijn. Staat hij al uit als je het hoort, dan is het toch iets anders. In dat geval denk ik ook aan de multiriem.
Groeten,

Martijn

boebele (0), 18 jaar geleden

Ok, ik zal die aanjager even testen dan.
Volgens de autohandelaar kan het de multiriem of v-snaar niet zijn omdat ik die dan constant zou horen...
Eerst dit maar even testen!

fritske (0), 18 jaar geleden

Ik ben het eens met martijn, ik heb hetzelfde, en bij mij is het de aanjager. Bij mij is het trouwens alleen als alles nog koud is, dus zodra ik smorgens het contact aanzet. na een paar seconden is het bij mij voorbij.
groeten fritske

boebele (0), 18 jaar geleden

Laten we hopen dat het de aanjager is, dat lijkt me namelijk een vrij onschuldig mankement.
Ik ga het morgen meteen testen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.