Opel Astra: Foutcode dc 24 geen snelheidsmetersignaal

Bouwjaar: 1994

Probleem!!! M'n oranje lampje brand. Uit laten lezen bij opel. Foutcode DC 24 geen snelheidsmetersignaal. Ik had me laten vertellen dat dat signaal afkomstig is van een sensor die achterin de kilometertellerkast zit boven waar de kilometerteller op die kast zit. Ik heb een andere kilometertellerkast erop gezet maar maakt geen verschil!! Wellicht ligt het aan de bedrading. Weet iemand welke kleur draad het is of wat anders het probleem kan zijn?! Help me! Please!

Elijah

Geplaatst door Elijah (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Signaal komt bij sommige astra's van de teller, en bij sommige astra's vanaf de bak.

vanaf de bak: puls gever zit dan waar je tellerkabel de bak uitkomt.

willem

tijne (0), 18 jaar geleden

god dat probleem ken ik

heb net me komplete dashbord op tafel ligen hier dus zal zo even kijken voor je.

gr tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

van degrote stekker van rechts naar links gekeken is het 3de en 4de contact aan de bovenkant en an de onderkant de laatst.

gr tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

heeft die nieuwe teller die je heb geprobeert wel het zelfde W nummer?

staat voor op de telleronder de 20.

gr itjne

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je toevallig net een andere radio (laten) monteren?

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet dat bij een corsa met precies hetzelfde probleem de zekering van de sigaretteaansteker de oorzaak kan zijn.

Elijah (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties!!! Aan een radio ligt het niet denk ik want het probleem deed zich voor zeker een half jaar nadat ik m'n alarm en radio erop had gezet. Ik heb ook alles eraf gehaald om te kijken maar helpt niet. Die zekering ga ik nakijken en ook die draden volgen. Ik vermoed dat het te maken heeft met de twee draden die bovenaf van m'n versnellingsbak komen. Kleur zwart/wit en zwart/geel. Het probleem is dat ze naar een soort stekker naast m'n abs gaan en dan naar binnen, maar ik vindt die kleuren niet terug op m'n tellerbak. Weten jullie waar die draden naar toegaan vanaf de bovenkant van m'n versnellingsbak??? En of ze ergens dan misschien van kleur veranderen. In m'n boordcomputer doen een aantal functies het ook niet. Alleen mom. verbruik doet het goed. De rest niet. Maar de nog te rijden afstand reageert als ik die stekker met die twee draden op m'n versnellingsbak eruit haal. Iemand nog meer goede ideëen?? Nogmaals bedankt voor de reacties stel het erg op prijs!!

tijne (0), 18 jaar geleden

dat je boordcomp het neit doet komt waar schijnlijk ook door dat je het sinjaal neit hebt.

de kleur van het snelheidssinjaal is als ik het goed heb blauw/rood en die zwart/wit is denk ik de achter uit rij verlichting probeer het maar is auto met contakt aan in zijn achteruit stekker los en kijken of de lampen nog branden.

waarschijnlijk komt de snelheidssinjaal van af je cockpit (zit achter op je km teller) kan zijn dat die sensor kapot is of de draat er van.

gr tijne

ps: haal je cockpit er is uit en haal de bekleding bij je motor comp er af en meet de blauw/rode draat is door kijken of die niet gebroken is? (was bij mij het geval)

sucses

Elijah (0), 18 jaar geleden

Tijne mag ik je nogwat vragen want volgens mij is het wat jij zegt. Maar bij de computer onderin bij de passegierskant achter de bekleding lopen meerdere draden die rood blauw zijn. Hoe weet ik om welke het gaat. Want volgens mij (weet ik overigens niet zeker) is er geen rood blauwe draad die van de comp. naar de tellerbak loopt. Of heb ik het verkeerd?! Waar zat die rood/blauwe draad waar het bij jou om ging? In die grote bundel die rechtsstreeks op die comp. zit?! En waar loopt die draad naar toe?! Ik hoop dat je me kunt helpen. Thanks alvast!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.