Opel Zafira: Foutcode P0170 en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XE

Vanochtend auto opgehaald bij klant, deze sloeg continu af en reageerde niet op het gas. De luchtmassameter bleek geen goede uitgangsspanning te geven (0.07V ipv 0.8V stationair) Een gebruikte gemonteerd (nieuw nogal prijzig) en hij liep beter. De gemeten waarde is nu goed, en toch loopt dit ding klote. Hij is veel te arm, lambda 1.4, en lage lambdaspanning. Foutcode P0170 komt er iedere keer in, en als je hem wist loopt ie even wat beter tot ie er weer inkomt. Nieuwe lambdasensor gemonteerd (orig. Opel), geen verschil. Bedrading tot aan ecu doorgemeten, geen defect. Ik heb ook het gasklephuis gereinigd, was wel flink vervuild maar heeft geen effect. Verder kan ik ook geen afwijkende waardes ontdekken, en ook geen vacuumlek. Zeg het maar...............

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 17 jaar geleden

Orginele luchtfilter element proberen
groetjes Ceesie

Fonszarelli (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem is verholpen. De gebruikte luchtmassameter was het probleem. Deze vervangen voor een nieuwe en hij rijdt weer perfect. De prijs bleek achteraf ook mee te vallen.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Fonsw, mag ik vragen wat die dan kostte want ik was Euro 320,= kwijt voor Zafira diesel tijdens een vakantie in Frankrijk. Was geen meevaller.

Fonszarelli (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze kostte 189.50 excl. btw. Deze is echter anders als van een diesel welke ongeveer 250.00 euro kost.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Bedankt Fons voor je reactie. Ik heb kennelijk niet te veel betaald. Zelf vind ik dit toch hele prijzen voor zo'n onderdeel dat bovendien nog vaak defect blijkt te zijn ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.